Proiectul a primit nr. de înregistrare 78657/15.11.2016. Proiectul își propune eficientizarea cheltuielilor pe care primăria Sectorului 2 le are cu Internetul cât și a asigurării unui mediu educațional sigur în contextul directivei „Safer Internet”, pentru asigurarea suportului tehnologic pentru o educație de calitate la nivelul Sectorului 2 prin realizarea unei rețele metropolitane de infrastructură Intranet astfel încât între școli și punctul central de distribuție să existe o viteză de minim 100Mbps, asigurarea de servicii Internet prin conectarea la nodul local RoeduNet la o legatura de mare viteză pentru a putea suporta un număr de minim 80 instituții învățământ și asigurarea unui backup pentru situatii excepționale, asigurarea de servicii suport pentru configurarea rețelei Metropolitane etc

Putem fi prima Primărie din țară care implementează o rețea educatională sigură prin implementarea unei soluții integrate de utilizare a Internetului în unitățile educaționale din sectorul 2, element esențial pentru procesul de învățare și parte integrantă din proiecte naționale și europene, cum ar fi Agenda Digitală Pentru Europa 2020.

proiect-reteaua-educationala-sector-2-expunere-de-motive