fbpx

Anul acesta poți direcționa 2% din impozitul tău pe venit către Uniunea Salvați România, filiala Sector 2. În acest fel ne ajuți să realizăm cât mai multe acțiuni și proiecte în folosul sectorului nostru. Descarcă formularul, completează-l cu datele tale și trimite-l prin poștă la Administrația Financiară de domiciliu. Îți mulțumim că ești alături de noi!

Descarca formularul


De pe facebook

18/11/19 16:46

USR Sector 2

Record absolut! Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii 4 ani și, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureștiul.

5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) însumează achizițiile aflate în derulare pe care le face municipalitatea pentru Târgul de Crăciun din acest an. Iar suma va crește pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie. În plus, aceste contracte nu cuprind onorariile artiștilor care, în mod ilegal, sunt ținute la secret de CREART. Spre comparație, în 2018, Târgul de Crăciun a costat municipalitatea 850.000 de euro, iar în 2017, 800.000 de euro.

În timp ce țevile RADET crapă peste tot în București, iar banii de la obiectivele de investiții se taie sistematic, Gabriela Firea continuă să risipească sume enorme pe târguri, bâlciuri și concerte.

USR București consideră că astfel de manifestări au un cost mult prea mare în raport cu beneficiile pe care le furnizează cetățenilor. Divertismentul este binevenit, dar o administrație modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetățenilor și abia apoi să-i distreze. Gabriela Firea face exact invers și speră ca distracția să acopere falimentul edilitar în care a împins Bucureștiul.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

15/11/19 11:28

USR Sector 2

”Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură” i-a spus Aurelian Bădulescu colegei noastre Ana Ciceală, ieri, în plină ședință a Consiliului General al Municipiului București. Aurelian Bădulescu este mâna dreaptă a Gabrielei Firea și viceprimar PSD al Capitalei. Nu este prima abatere a acestuia. În ultimii ani, Bădulescu s-a referit la colegii noștri și la alți consilieri cu apelative de tipul ”javre", "fraieri", "bulangii" şi "animale".

Îi cerem Gabrielei Firea să se delimiteze de declarațiile lui Aurelian Bădulescu și să-și ceară scuze pentru nenumăratele injurii aduse de acesta colegelor noastre din Consiliu. Dacă nu va face acest lucru, înseamnă că Gabriela Firea legitimează și încurajează violența împotriva femeilor, violența verbală deocamdată dar care se poate transforma oricând în violență fizică.

Consilierii USR nu se lasă intimidați de manifestările grobiene ale reprezentanților PSD din Consiliu. Continuăm să apărăm Bucureștiul de incompetența și corupția administrației falimentare conduse de Gabriela Firea.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

14/11/19 20:44

USR Sector 2

CNSC confirmă că în primăria sectorului 2 primarul şi viceprimarul fac jocurile Supercomului

La sfârșitul lunii Septembrie, Primăria Sectorului 2 a lansat licitația pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transport deșeuri și deszăpezire a căilor publice de sector, pentru următorii 7 ani (valoare contract estimată la 1.15 miliarde lei). Licitația a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Unul din competitori a adus o serie de critici asupra unor condiții incluse în caietul de sarcini, menționând că toate aceste condiții dovedesc consolidarea Supercom și încalcă regulile achizițiilor publice și ale concurenței. Astăzi, putem spune că CNSC a admis contestația.

În contestaţie se acuză faptul că în caietul de sarcini este cerută o cifră de afaceri mult prea mare -305.000.000 lei pe ultimii 3 ani. CNSC aprobă argumentând: ” încalcă principiul proporționalității, restrângând participarea operatorilor economici la procedura de atribuire”. CNSC mai menționează: „ Faptul că operatorii economici ar putea să se asocieze sau să apeleze la un terț susținător nu reprezintă o soluție reală, ci, mai degrabă, un subterfugiu legal...ce ar putea conduce la apariția unui risc financiar pentru derularea contractului...”. CNSC a obligat Primăria Sectorului 2 să reducă valoarea minimă pentru cifra de afaceri la 150% din valoarea primului an de concesiune.

Sunt, de asemenea contestate diverse cerințe ce ar duce la pierderi financiare ( de exemplu: utilajele de deszăpezire să nu poată fi folosite vara pentru alte activități). Consiliul a decis că aceste critici sunt fondate și a obligat Primăria să le elimine. Totodată, Consiliul a aprobat faptul că există inadvertențe între utilajele solicitate în caietul de sarcini și tarifele pentru activitatea de deszăpezire din formularul de ofertă și obligă Primăria la corectarea acestora. O altă critică acceptată este schimbarea duratei de emitere a autorizației de mediu de la 90 de zile la 135 de zile. Consiliul a declarat ca fiind fondate criticile cu privire la obligația de a prezenta declarații de disponibilitate și recomandări pentru personalul propriu.

Vă ținem la curent cu evoluția lucrurilor.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

14/11/19 15:40

USR Sector 2

Suntem flatați că am rămas ținta fake-newsurilor și propagandei negative a PSD și a altor binevoitori. Asta demonstrează ceea ce am tot spus. Le este frică de noi, suntem o forță care mai devreme sau mai târziu le va lua locul și va reforma România din temelii. Ne-au identificat corect: noi suntem sfârșitul lumii lor.

Nu am intrat în politică să fim prietenii celor care i-au furat, i-au mințit și i-au umilit pe români până când milioane au plecat în alte țări. Ne-am implicat să luptăm împotriva celor care vor ca România să fie un stat eșuat din care să-și extragă rentele și nu vom abandona bătălia doar pentru că pe asta nu am câștigat-o. Lupta împotriva celor care au adus România pe marginea prăpastiei și care, azi, propagă dezinformări despre noi, continuă.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

13/11/19 18:35

USR Sector 2

Pentru al treilea an consecutiv, bugetul de dezvoltare al Capitalei se face praf sub privirea nepăsătoare a Gabrielei Firea. La începutul anului, primarul anunța că 2,53 de miliarde de lei vor fi alocați cheltuielilor de dezvoltare ale Capitalei. La finalul lunii septembrie, au fost cheltuiți efectiv doar 0,8 miliarde lei din suma prevăzută inițial. Asta înseamnă că peste două treimi din investițiile pentru dezvoltare nu au fost realizate până în prezent. Și este puțin probabil să se mai întâmple ceva până la finalul anului, mai ales că este campanie electorală și mai ales că, așa cum ne-a obișnuit, Gabriela Firea pregătește deja târgurile și festivalurile de Crăciun.
USR a arătat în repetate rânduri că raportul cheltuieli de dezvoltare / cheltuieli de funcționare este unul total nesatisfăcător și că municipalitatea ar trebui să investească mult mai mult în dezvoltare. Puținele fonduri alocate de Gabriela Firea rămân alocate doar pe hârtie, pentru că, în realitate, după rectificările bugetare de peste an, banii pentru dezvoltare rămân și mai puțini.

O administrație eficientă, o administrație în care USR va putea decide, va aloca mai mult pentru dezvoltare și se va asigura că sumele sunt cheltuite conform planificării.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook