fbpx

Anul acesta poți direcționa 2% din impozitul tău pe venit către Uniunea Salvați România, filiala Sector 2. În acest fel ne ajuți să realizăm cât mai multe acțiuni și proiecte în folosul sectorului nostru. Descarcă formularul, completează-l cu datele tale și trimite-l prin poștă la Administrația Financiară de domiciliu. Îți mulțumim că ești alături de noi!

Descarca formularul


De pe facebook

17/01/20 15:39

USR Sector 2

Soluțiile USR pentru Educație
România este țara din UE cu cei mai mulți copii care trăiesc în altă țară decât cea de origine, aproape 600.000. Sunt cifre oficiale prezentate de Comisia Europeană la finalul anului 2019 (bit.ly/2uPPGDL).

Sistemul de educație este unul din principalele motive pentru care românii aleg să se mute în străinătate și să își educe copiii în altă țară.

USR își propune să ajungă la guvernare pentru a reforma sistemul de educație în profunzime, în funcție de nevoile copiilor și de mediul din care provin. Soluțiile USR includ incluziunea socială a elevilor vulnerabili, investirea masivă în profesori, depolitizarea sistemului de învățământ și alocarea a 6% din PIB pentru educație.

Credem că actual sistem de educație are o nevoie acută de schimbare. În ultimii 15 ani, bugetul pentru Educație s-a dublat, iar finanțarea raportată la elev/student a crescut cu peste 150%, dar condițiile din școli nu s-au schimbat și rezultatele sistemului s-au înrăutățit.

În continuare, peste 1.000 de școli au toaleta în curte, nu au apă curentă și căldură, în mediul rural avem copii care zilnic fac kilometri pe jos ca să ajungă la școală, iar 300.000 dintre copiii din toată țara nu au acces la educație din cauza sărăciei.

Rata abandonului școlar timpuriu este de peste 16%, un procent ridicat mai ales în rândul copiilor din mediul rural, în timp ce rata analfabetismului funcțional din țara noastră este de aproape 40%, un loc fruntaș la nivel european. Cifre care arată că școala eșuează în a-i sprijini pe cei vulnerabili și nici nu reușește să-i învețe mare lucru pe elevi.

Soluțiile USR reprezintă un început de reformă profundă a sistemului educațional.

Programul USR de guvernare pe Educație, aici: bit.ly/3akJ011
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

16/01/20 15:53

USR Sector 2

USR salută decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Este una dintre prioritățile USR și punct principal în acordul politic semnat de noi cu PNL înainte de învestirea Guvernului Orban.

În ultimii trei ani, USR a militat constant pentru revenirea la alegerea în două tururi de scrutin a primarilor, fie că ne referim la inițiativa cetățenească „Oameni noi”, fie că vorbim de proiectul de lege inițiat de deputatul Tudor Benga și senatorii Florina Presadă, Radu Mihail și Nicu Fălcoi.

Alegerea în două tururi a primarilor constituie un prim pas pentru readucerea României pe traiectoria unei democrații funcționale.

Alegerea în două tururi a primarilor reprezintă un pas înainte în combaterea corupției la nivel local prin decuplarea de la banul public a baronilor locali. O șansă ca astfel de personaje toxice, perenizate în funcții, să dispară de pe scena politică.

Alegerea în două tururi a primarilor constituie și șansa ca localitățile României să fie administrate de oameni reprezentativi, care să se bucure de încrederea multor cetățeni, nu doar a câtorva procente.

În iunie 2020, după ce va intra în vigoare proiectul pentru care își asumă răspunderea Guvernul Orban, românii vor avea șansa să voteze oameni competenți și de bună credință! Îi găsiți în Alianța USR PLUS!

www.usr.ro/inscriere/
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

15/01/20 19:29

USR Sector 2

Jurnalistul Moise Guran a decis să se implice în politică și va fi coordonatorul campaniilor electorale din 2020 ale Alianței USR PLUS.

Moise Guran: ”Am decis să intru în politică pentru că trebuie să schimbăm această țară. Eu consider că următorii patru ani sunt esențiali, pentru noi cei care am fost în stradă, cei care am vrut să apărăm democrația și să dăm un alt curs României. Am făcut atât cât am putut ca jurnalist, acum vin acolo unde se iau deciziile - în politică.
Voi avea o discuție și cu cei de la PLUS, aș fi vrut să mă înscriu în USR-PLUS, dar știu că cele două partide se vor uni, pentru că sunt doar formal două partide. Noi, cei care i-am votat, îi vedem ca pe unul singur. USR-ul reprezintă o altă generație, o generație a copiilor noștri, o generație care ni s-a alăturat în stradă în ultimii ani. Noi, cei care am fost tineri după Revoluție NU am reușit să schimbăm această țară, perspectiva ei, dar împreună cu ei vom reuși, o schimbăm deja. USR este partidul tinerilor și ceea ce fac eu acum este să le întind în primul rând lor o mână, ca de la generație la generație”.

România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte. E nevoie anul acesta să fim din ce în ce mai mulți pentru a putea câștiga alegerile locale și naționale și a începe schimbarea țării. Hai alături de noi! www.usr.ro/inscriere/
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

15/01/20 18:31

USR Sector 2
Vezi pe Facebook

15/01/20 18:07

USR Sector 2

Dan Barna, declarații de presă după ședința Biroului Național USR. ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook