fbpx
USR Sector 2 - actiune de ecologizare in Parcul National

USR Sector 2 – actiune de ecologizare in Parcul National

O nouă acțiune de ecologizare organizată de Filiala USR Sector 2, în 25.03.2017, în zona “Rondului Maior Coravu” (la intrarea în Stadionul National).

De pe facebook

04/07/20 16:47

USR Sector 2

Aniversăm în această perioadă relații diplomatice de 140 de ani cu Statele Unite ale Americii. Din punct de vedere politic și militar, Statele Unite sunt principalul nostru partener. Și vor rămâne așa.

Dan Barna, președintele USR, i-a transmis ambasadorului Adrian Zuckerman, la recepția organizată cu ocazia zilei naționale, că USR, în acțiunea sa politică, va rămâne întotdeauna un partid pentru care valorile cuprinse în parteneriatul cu America sunt de neînlocuit.
La mulți ani, prieteni! 🇺🇸America mea e locul unde am cunoscut, în călătoriile ultimilor ani, oameni fabuloși. Între ei, mulți români care și-au ales-o ca a doua patrie, fără să uite vreo secundă de unde au plecat. Unii sunt oameni de știință, alții lucrează în mari companii sau au propriul business. Însă, indiferent de direcția pe care au ales-o, sunt oameni de bază în comunitățile lor.

Și asta pentru că au îmbrățișat valori și obiceiuri americane esențiale care, de multă vreme, au devenit universale: libertatea, curajul de a crede în viitor și încrederea în valoarea muncii. Sunt lucruri pe care le aveau și acasă, dar America le-a potențat și i-a pus pe acești oameni în valoare.

Dacă învățăm ceva din experiența americană e nu numai că avem voie să visăm, dar suntem obligați să încercăm să facem din visele noastre o realitate. Vor fi greșeli, vor fi obstacole, vor fi inamici de toate felurile, dar la sfârșit trebuie să lăsăm în urmă o țară mai bună.

Aniversăm în această perioadă relații diplomatice de 140 de ani. Din punct de vedere politic și militar, Statele Unite sunt principalul nostru partener. Și vor rămâne așa.

Sunt de acord sută la sută cu ceea ce spunea zilele trecute ambasadorul Adrian Zuckerman la evenimentul aniversar al ambasadei SUA pe care regulile distanțării sociale l-a limitat anul acesta la o interacțiune restrânsă: “poporul român nu are prieten mai bun decât Statele Unite. Iar Statele Unite nu au prieten mai bun decât România”.

I-am spus acolo ambasadorului Zuckerman că Uniunea Salvați România - USR, în acțiunea sa politică, va rămâne întotdeauna un partid pentru care valorile cuprinse în parteneriatul cu America sunt de neînlocuit. Împreună suntem mai puternici.

La mulți ani, prieteni!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

04/07/20 12:40

USR Sector 2

Radu Nedelcut - candidat USR PLUS la Consiliul Local al Primăriei Sectorului 2.Vlad Voiculescu si Claudiu Nasui au iesit aseara cu o explicatie privind blocajul desemnarii de candidati comuni USR-PLUS - PNL pentru a invinge PSD-ul in cele 6 primarii de sector ale Capitalei. Si anume... PNL insista cu candidatura lui Dan Cristian Popescu la Sectorul 2. Dan Cristian Popescu, in ciuda siglei de partid, este PSD pur!

De ani de zile ne confruntam cu cardasia sa cu PSD in Administratia Locala a Sectorului 2. Interactionam lunar cu dansul, propunerile lui legislative in Consiliul Local si vedem la lucru directiile de sub autoritatea lui, printre cele mai corupte si bugetofage din Sectorul 2.
De la distrugerea spatiilor verzi, favorizarea intereselor imobiliare, scheme financiare de imbogatire a unor prestatori de servicii fara licenta si cu contracte prelungite ilegal (Supercom, firma de casa a PSD-ului), contracte de paza acordate fara licitatie unor sustinatori politici, achizitii directe oneroase in pandemie... Dan Cristian Popescu este o adevarata poezie inchinata politicianului post-decembrist face totul in interesul propriu si pentru care functia publica este numai un mijloc de imbogatire.

Pe perioada mandatului de viceprimar averea lui din declaratiile de avere a ajuns sa fie masiva in timp ce conditiile de viata pentru locuitorii sectorului s-au degradat.

Isi face campanie electorala pe bani publici sau folosind minori. Cand iese la evenimente publice o face flancat de indivizi din niste cercuri... sa le spun indoielnice.

Sursele din presa spun ca are palma batuta sa candideze din partea PSD daca PNL se razgandesc. Nu degeaba S2 e singurul sector in care PSD nu si-au anuntat inca un candidat.

USR-PLUS nu vor sustine niciodata un asemenea personaj. Faptul ca PNL insista cu el inseamna ori ca nu isi doresc de fapt nicio intelegere ori ca la modul sincer nu inteleg ce anume e in neregula cu modul de a face politica al lui Dan Cristian Popescu, in care caz imi pare rau sa o spun dar ar insemna ca PNL = PSD.

Revenind la ideea de candidati comuni USR-PLUS - PNL in sectoarele capitalei. De exemplu in Sectorul 6 sau in Sectorul 5 am avea sansa sa tragem o palma de tinut minte unor mari, mari sforari pesedisti in persoana primarilor Mutu si Florea, personaje care merita o infrangere dureroasa. Candidati comuni USRPLUS - PNL ar garantata plecarea lor din primarii.

In acest scop, USR-PLUS a furnizat 6 nume de candidati impecabili din punct de vedere al integritatii. La PNL, pana la proba contrarie, macar un mafiot vine la pachet cu orice intelegere.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

04/07/20 11:47

USR Sector 2

În contextul creșterii numărului persoanelor infectate cu COVID-19, Uniunea Salvați România solicită Guvernului să testeze românii prin metoda “pool testing”, o acțiune suplimentară pentru a ține epidemia sub control, dar și pentru a obține o imagine mai clară asupra răspândirii virusului.

Prin acest tip de testare se pot preleva probe de la maximum 32 de persoane iar implementarea ar avea trei beneficii majore: costuri mai mici, un timp mai scurt pentru a depista o infecție în rândul unui grup mare de persoane, dar și evitarea suprasolicitării laboratoarelor de testare.

Detalii despre cum funcționează acest sistem aici: bit.ly/PoolTestingUSR
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

03/07/20 21:22

USR Sector 2

USR solicită adoptarea, de urgență, a legilor de modificare a Codului Silvic, pentru evitarea sesizării Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) din cauza tăierilor ilegale de păduri din România!

Modificările, la care parlamentarii USR sunt inițiatori și co-inițiatori, sunt blocate la Camera Deputaților.

O mare parte dintre inițiativele USR răspund solicitărilor Comisiei Europene, din ultimatumul transmis României, ieri, pe problema tăierilor ilegale și a încălcării directivelor europene de mediu.

Dacă România nu se conformează în termen de o lună, riscă un proces la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, atrage atenția senatorul USR Mihai Goţiu.

Comunicatul USR: bit.ly/31NEmX8
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

03/07/20 20:06

USR Sector 2

Nu vrem să ne întoarcem la normalitatea de dinainte de criză de aceea am pus cap la cap o serie de măsuri fezabile, clare și mai ales necesare pentru România.Sunt angajamentele #USRlaguvernare.

Iată patru dintre ele. Mai multe detalii pe: www.usr.ro/usr-la-guvernare/
#restart #ReformamRomania
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook