fbpx

usr-secror-2-actiune-de-ecologizare-8-04-2017

Echipă mică dar hotărâtă în efortul de a avea un sector mai curat, USR Sector 2 a întreprins o nouă acțiune de ecologizare sâmbătă, 8.04.2017, în Parcul Național din Sectorul 2 (aleea Belvedere, lângă intrarea în Stadionul Național).

De pe facebook

16/10/20 17:03

USR Sector 2

La Taifas cu Primarul ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

16/10/20 16:02

USR Sector 2

Vă așteptăm astăzi, începând cu ora 18, pe toți ce vreți să ne susțineți cu o semnătură pentru a putea participa la competiția electorală la parlamentare.

Nu semnați doar pentru USRPLUS. Semnați pentru o Românie fără Hoție. Dacă aveți semnături adunate de la prieteni, vecini sau familie, le puteți preda colegilor noștri.

Sprijinul dvs. poate veni și din online. Puteți semna aici: bit.ly/SemneazaS2.

Vă mulțumim.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

16/10/20 15:06

USR Sector 2

Încă nu am depus jurământul oficial. Zile s-au scurs de la anunțul oficial al câștigării alegerilor și până astăzi. Birocrația plimbatului de hârtii de la o instituție la alta și a dosarului cu șina ne face să batem pasul pe loc. Și pe mine și pe colegii mei consilieri locali.

Așa că, vă fac o propunere: vă invit să stăm de vorbă despre problemele și dorințele pe care le aveți, să facem schimb de idei și propuneri, să vorbim despre planurile rapide, pe termen scurt pe care vi le propun. Vă aștept astăzi într-un live pe pagina mea, de la ora 17, la un dialog deschis, pe care l-am numit „La Taifas cu Primarul”. Până atunci, puteți să-mi scrieți și să-mi transmiteți și întrebări. Vă aștept și vă mulțumesc.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

16/10/20 12:17

USR Sector 2

Instituirea taxei de habitat pentru persoane fizice și a regulamentului privind modul de încasare și administrare a taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru persoanele fizice locuitori ai Sectorului 2 ai Municipiului București prin Hotararea de Consiliu Local 32/2019 se intemeia, printre altele, pe Raportul de specialitate a Direcției Venituri Buget Local Sector 2 cu numărul 39740/12.02.2019 (în evidența DVBL) sau 19562/13.02.2019 (în evidența PS2) prin care se constata ca “din datele statistice utilizate la 01.01.2016 Sectorul 2 avea o populație de 374.647 locuitori, iar din evidențele operatorului de salubritate reiese că aproximativ 25% (100.000 locuitori) sunt doar participanți nemijlocit la depozitarea necontrolată a deșeurilor menajere. Această stare de lucruri duce la cheltuirea unor sume semnificative din bugetul local pentru evacuarea gunoiului și salubrizarea zonelor afectate, generând inclusiv îngreunarea prestării serviciilor de salubrizare și blocaje ale activității din acest domeniu.”

Raportul sus-mentionat mai aprecia ca “prin aprobarea Regulamentului de încasare și administrare a taxei de habitat cu destinația specială de salubrizare în Sectorul 2 al Municipiului București poate crește calitatea serviciilor și poate conduce la dispariția fenomenului de abandonare și depozitare a gunoaielor pe domeniul public.”

Dupa 20 de luni de la instituirea taxei de habitat, apreciem că nu există o ameliorare a calității serviciilor de salubrizare, iar fenomenul de abandonare și depozitate a gunoaielor pe domeniul public nu numai că nu a disparut, dar chiar s-a acutizat.

Din acest motiv, propunem anularea taxei de habitat cu destinația specială de salubrizare pentru utilizatorii casnici (asociații de locatari sau case individuale) din Sectorul 2 al Municipiului București, precum și elaborarea unui Regulament al serviciului de salubrizare a Sectorului 2 care va conține revenirea la mecanismul bazat pe tarif și contract, precum si detalierea colectării selective dar și a stabilirii tarifului corespunzător principiului: “fiecare plătește atât cât aruncă”. Regulamentul va conține și mecanismul de taxare a asociațiilor de locatari și/sau a caselor individuale în cazul în care aceștia nu vor fi incheiat un contract cu operatorul de salubrizare.

#nepunempetreabă
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook