fbpx

usr-secror-2-actiune-de-ecologizare-8-04-2017

Echipă mică dar hotărâtă în efortul de a avea un sector mai curat, USR Sector 2 a întreprins o nouă acțiune de ecologizare sâmbătă, 8.04.2017, în Parcul Național din Sectorul 2 (aleea Belvedere, lângă intrarea în Stadionul Național).

De pe facebook

24/01/20 11:07

USR Sector 2

Astăzi sărbătorim 161 de ani de la Mica Unire din 1859, eveniment ce a prefigurat tot ceea ce înseamnă România modernă de astăzi. În câțiva ani de la Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza, România apărea pentru prima dată pe harta Europei. A urmat drumul către independența de stat și Marea Unire din 1918.

România modernă de astăzi, stat de drept și stat membru UE și NATO, datorează aproape totul oamenilor care au luptat pentru unire în 1859.

Generația pașoptistă a pus bazele modernizării și democratizării noastre în 1848 și a reușit, prin multă diplomație și printr-un artificiu politic de excepție, să înfăptuiască și să obțină recunoaștere pentru Unirea Principatelor Române pe 24 ianuarie 1859.

Astăzi, avem datoria să continuăm misiunea generației pașoptiste prin lupta pentru valorile democratice și europene și pentru o viață mai bună în România. Țara noastră are nevoie de o generație care să continue parcursul modernizării, de oameni care să nu mai stea deoparte.

Vino alături de noi! www.usr.ro/inscriere
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

23/01/20 14:19

USR Sector 2

Proiectul Guvernului Orban îți îngrădește dreptul de a vota în localitatea în care locuiești!

Ești student și stai cu chirie în București, Timișoara, Iași sau oricare alt oraș universitar? Nu ai nicio șansă să votezi în orașul unde te afli dacă nu reușești să-l convingi pe proprietarul casei să-ți facă viză de flotant cât mai repede. De preferat, în următoarele două săptămâni, ca să fii sigur că te încadrezi în cele trei luni prevăzute de restricția din proiectul PNL.

Ai terminat facultatea și tocmai negociezi să te angajezi la o firmă din celălalt colt al țării? Nu vei putea nici tu să votezi la locale dacă nu reușești să-ți aranjezi mutarea ultra-rapid și dacă nu-ți faci viză de flotant în următoarele săptămâni.

Ești deja angajat într-un mare oraș și îți faci planuri să-ți vinzi casa moștenită de la părinți ca să-ți iei ceva mai mare, într-o localitate din jur? Mai bine aștepți încă patru-cinci luni, ca să fii sigur că poți vota la locale.

Ești proaspăt pensionar și vrei să te muți lângă copii, în altă localitate, ca să ai grijă de nepoți? Nu ar fi rău să mai aștepți, pentru că, altfel, dacă vei vrea să-și exerciți dreptul cetățenesc de vot, Guvernul te va împiedica.

Pentru ca astfel de situații să nu existe, Guvernul Orban trebuie să accepte amendamentul pe care USR îl va depune la proiectul pentru care Executivul își angajează răspunderea.

Politicienii au obligația să faciliteze votul cetățenilor nu să le pună piedici!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

22/01/20 18:12

USR Sector 2

Declarații Cristina Prună ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

22/01/20 16:54

USR Sector 2

BANII DIN BUGET SUNT AI NOȘTRI !

USR Sector 2, prin reprezentanții săi, a depus ieri o cerere, și a solicitat primarului PSD Mihai Toader transparență și dezbatere publică referitor la bugetul Sectorului 2.

Au semnat cererea:
- Radu Mihaiu, președinte USR Sector 2, candidat USR la Primăria Sectorului 2
- Ion Chiricuță, consilier local USR Sector 2, membru al comisiei de specialitate Buget-Finanțe a CLS2
- Gabriel Waspusch, coordonator Departament Administrație Publică Locală și membru BL USR Sector 2, candidat USR pt CLS2
- Radu Nedelcuț și Marius Pellegrini, vicepreședinte și membru Birou Local USR Sector 2, candidați USR pt CLS2

Bugetul general consolidat anual al Sectorului 2 al Municipiului București este binișor peste 1 miliard de lei.

Funcție de excedentul anului anterior și prevederile legale aplicabile pentru anul curent, ajunge și spre 1,5 miliarde de lei.

În fiecare an, în jur 2 miliarde de euro sunt cheltuite în București, din cele 7 bugete: bugetul Bucureștiului și bugetele celor 7 sectoare.

O mulțime de bani. Care se scurg în fiecare an, fără să se vadă mare lucru în jurul nostru. Puțini dintre ei sunt folosiți pentru investiții, și puține investiții sunt cu adevărat uitle și realizate cum trebuie.

Doriți să înțelegeți unde se duc acești bani ? Doriți să vă faceți auzită vocea, și să le spuneți autorităților cum ar putea fi ei cheltuiți mai bine ?

Participați la dezbaterea bugetului !

USR Sector 2 ajută cetățenii să înțeleagă "tainele" bugetului.

#USRSector2 #BaniiNostri #Transparenta #CheltuieliResponsabile #BugetareParticipativa
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

22/01/20 10:16

USR Sector 2

Într-o țară cu peste 5 milioane de pensionari în care pensia medie este de nici 1300 de lei, unii pretind că o pensie de 74.000 de lei este absolut normală.

Una din suferințele României este lunga listă de privilegii pe care unii oameni mai apropiați de centrii puterii și le arogă. Acesta este și cazul pensiilor speciale. Prevederile după care acestea se oferă sunt contradicții vii: se indexează cu inflația, dar nu scad odată cu ea. Ele sunt calculate din veniturile brute de cele mai multe ori, ajungându-se astfel la situații aberante de genul pensiilor mai mari decât salariile.

De asemenea, am ajuns să dăm pensii speciale nu doar magistraților, dar și personalului auxiliar care lucrează pe lângă ei. Nu plătim beneficii speciale doar piloților, dar și inginerilor sau însoțitorilor de bord.

Practic, fiecare guvern a decis să mai fidelizeze niște persoane prin introducerea de noi categorii de privilegiați. De exemplu, guvernul Năstase care era grav certat cu legea a decis în 2004 să dea pensiile speciale, în forma actuală de calcul, magistraților. Aceștia, în 2017 au mai primit o facilitate, anume pensionarea începând cu vârsta de 45 de ani. Din 2015, grefierii și criminaliștii au intrat și ei în clubul select al pensiilor speciale.

Întrebarea este însă de ce oamenii care ies la pensie cu o pensie medie de 1296 de lei, nu mai vorbim de cei cu pensia minimă de 704 lei, să cotizeze o viață întreagă la stat pentru a plăti pensii ca cea unui fost procuror din comunism care a fost și comandant de penitenciar și care acum are un cumul de pensii speciale ce ajunge la 74.000 lunar?
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook