fbpx
Aflăm astăzi din presă că, deși există încă din 2002 o obligație legală de a solicita un certificat de descărcare arheologica de la Ministerul Culturii, Primăria Sectorului 2 a eliberat în 2012 autorizația de construcție pentru clubul Bamboo în absența acestuia, deși construcția urma să se ridice în apropierea sit-ului arheologic Lacul Tei Debarcader. După cum ne-a obișnuit deja, Primăria invocă un cadru legal neclar. Ministerul o contrazice. Mai este cineva surprins?

 

Redăm mai departe un fragment din articolul Adevarul:
„În legislația de atunci nu era foarte clar… Nu a fost cerut certificat de descărcare arheologică pentru că nu era nevoie. Situl nu era foarte clar delimitat topografic. Avizul de la Cultură se cere doar de un an, acum s-a reglementat mai clar“, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2.
Edilul este însă contrazis de oficialii Ministerului Culturii. „Fără discuție, normele impun încă din 2001, când a apărut Legea 422 privind protejarea monumentelor istorice, obținerea certificatului de descărcare de sarcină arheologică pentru zonele în care află astfel de situri. Situl arheologic  Lacul Tei Debarcader este înscris în Lista Monumentelor Istorice, la poziția 51, încă din anul 1992. Legea nu s-a modificat de atunci“, a explicat, pentru „Adevărul“, directorul Direcției pentru Cultură București, Dragoș Frăsineanu.”

De pe facebook

25/09/23 11:03

USR Sector 2

Președintele USR, Cătălin Drulă, în direct la Prima News ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

22/09/23 20:30

USR Sector 2

Un pic de apă, un pic de îngrijire și în câteva zile e verde.

Mai e mult de muncă până aducem toate spațiile verzi de pe Pantelimon la standardul pe care ni-l dorim. Parte din ele nu sunt irigate. Pe unele zone nu mai e urmă de vegetație. Însă o vom scoate la capăt.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

21/09/23 20:03

USR Sector 2

Radu Mihaiu a fost în stradă Rodica, un loc situat între calea ferată și lacul Fundeni, unde există atât locuire formală, cu acte, cât și locuire informală. În această zonă, nu sunt gaze, iar în unele locuri nu există nici curent electric, deoarece oamenii nu au "acte pe casă".

Anul trecut, Consiliul Local al sectorului 2 a aprobat o hotărâre prin care acești rezidenți pot fi ajutați să-și obțină actele de proprietate. Radu Mihaiu a promis și o igienizare a terenului sub administrarea CFR, dar, din păcate, aceasta poate fi realizată doar în situații de urgență sanitară, nefiind în administrarea directă a sa.

A plecat din zonă cu 4 "sarcini de rezolvat", care ulterior au devenit 5 și intenționează să se întoarcă peste o lună pentru a informa comunitatea despre progresele realizate.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

20/09/23 08:01

USR Sector 2

Ne vedem joi, ora 18.00, în Piața Milan Rastislav Štefánik (fosta Piața Italiană), să vorbim despre:

▪️ curățenie și control
▪️ sistematizare străzi
▪️ modernizare infrastructură rutieră
▪️ zile festive în cartier

Vă așteptăm.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/09/23 15:06

USR Sector 2

Cătălin Drulă: Legea creșterii taxelor a lui Marcel Ciolacu și a PNL-ului este un atac direct asupra economiei românești ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook