fbpx
Aflăm astăzi din presă că, deși există încă din 2002 o obligație legală de a solicita un certificat de descărcare arheologica de la Ministerul Culturii, Primăria Sectorului 2 a eliberat în 2012 autorizația de construcție pentru clubul Bamboo în absența acestuia, deși construcția urma să se ridice în apropierea sit-ului arheologic Lacul Tei Debarcader. După cum ne-a obișnuit deja, Primăria invocă un cadru legal neclar. Ministerul o contrazice. Mai este cineva surprins?

 

Redăm mai departe un fragment din articolul Adevarul:
„În legislația de atunci nu era foarte clar… Nu a fost cerut certificat de descărcare arheologică pentru că nu era nevoie. Situl nu era foarte clar delimitat topografic. Avizul de la Cultură se cere doar de un an, acum s-a reglementat mai clar“, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2.
Edilul este însă contrazis de oficialii Ministerului Culturii. „Fără discuție, normele impun încă din 2001, când a apărut Legea 422 privind protejarea monumentelor istorice, obținerea certificatului de descărcare de sarcină arheologică pentru zonele în care află astfel de situri. Situl arheologic  Lacul Tei Debarcader este înscris în Lista Monumentelor Istorice, la poziția 51, încă din anul 1992. Legea nu s-a modificat de atunci“, a explicat, pentru „Adevărul“, directorul Direcției pentru Cultură București, Dragoș Frăsineanu.”

De pe facebook

14/08/20 16:23

USR Sector 2

Clotilde Armand, candidatul Alianței USR PLUS sprijinit de PNL, și candidații de la Consiliul Local al Sectorului 1, din partea Alianței USR PLUS, depun dosarele de candidatură. ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

14/08/20 15:24

USR Sector 2

#USRPLUSpentruSectorul2
Risipa banilor publici trebuie să înceteze!

Radu Mihaiu, propunerea Alianței USR PLUS pentru Primăria Sectorului 2, vrea să scape primăria de firmele de casă care sunt abonate la toate contractele primăriei, pentru ca cetățenii să știe că banii din taxele și impozitele lor sunt cheltuiți eficient și în conformitatea cu legile.

Dacă și tu crezi că a venit timpul schimbării în administrația locală în sectorul 2, susține-l pe Radu Mihaiu aici și semnează pentru el > bit.ly/SemneazaOnline

#candidatiiUSRPLUS
#primarUSRPLUS #USRPLUSlaprimarie
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

13/08/20 15:51

USR Sector 2

Scurt pe 2: mafia imobiliară a câștigat astăzi, prin adoptarea PUZ sector 2 introdus pe ușa din dos pe ordinea de zi, o bătălie, dar nu și războiul. Vom contesta în instanță acest PUZ și în prima ședință de după validarea mandatului noilor consilieri de la alegerile din 27 septembrie, vom introduce la vot o hotărâre de anulare a deciziei de azi.

Actualul Consiliu General are 0 legitimitate, cu o lună înainte de expirare a mandatului, să adopte o astfel de hotărâre rușinoasă. Vom întoarce această hotărâre girată de prietenii vechi Popescu și Firea.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

13/08/20 12:44

USR Sector 2

Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului București a aprobat în unanimitate protocolul de constituire a Alianței USR PLUS la nivelul Capitalei și al Sectoarelor.

În alegerile locale din 2020, USR și PLUS vor avea liste comune de candidați pentru Consiliile Locale de Sector și pentru Consiliul General al Municipiului București.

„Bucureștenii și-au dorit foarte mult oameni noi în politică. Și noi, și colegii din PLUS am înțeles acest mesaj și am venit cu liste comune de candidați în alegerile locale. Bucureștenii vor putea vota oameni noi pe listele Alianței USR PLUS și vor putea alege primari susținuți de frontul anti-PSD”, a declarat Claudiu Nasui, președinte USR București.

Comunicatul USR PLUS aici: bit.ly/3gWbJMu
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

12/08/20 19:06

USR Sector 2

Cristian Băcanu, candidatul PNL susținut de USR PLUS, își lansează candidatura pentru primăria Sectorului 5. Alături de Radu sunt Nicușor Dan, Ludovic Orban, Cristina Prună și Violeta Alexandru. ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook