fbpx
Aflăm astăzi din presă că, deși există încă din 2002 o obligație legală de a solicita un certificat de descărcare arheologica de la Ministerul Culturii, Primăria Sectorului 2 a eliberat în 2012 autorizația de construcție pentru clubul Bamboo în absența acestuia, deși construcția urma să se ridice în apropierea sit-ului arheologic Lacul Tei Debarcader. După cum ne-a obișnuit deja, Primăria invocă un cadru legal neclar. Ministerul o contrazice. Mai este cineva surprins?

 

Redăm mai departe un fragment din articolul Adevarul:
„În legislația de atunci nu era foarte clar… Nu a fost cerut certificat de descărcare arheologică pentru că nu era nevoie. Situl nu era foarte clar delimitat topografic. Avizul de la Cultură se cere doar de un an, acum s-a reglementat mai clar“, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2.
Edilul este însă contrazis de oficialii Ministerului Culturii. „Fără discuție, normele impun încă din 2001, când a apărut Legea 422 privind protejarea monumentelor istorice, obținerea certificatului de descărcare de sarcină arheologică pentru zonele în care află astfel de situri. Situl arheologic  Lacul Tei Debarcader este înscris în Lista Monumentelor Istorice, la poziția 51, încă din anul 1992. Legea nu s-a modificat de atunci“, a explicat, pentru „Adevărul“, directorul Direcției pentru Cultură București, Dragoș Frăsineanu.”

De pe facebook

06/12/19 21:11

USR Sector 2

Ultimul raport al Avocatului Poporului arată dezastrul din spitalele de psihiatrie din țară: pacienții dorm pe bucăți de burete în loc de pernă, femeile și bărbații împart aceleași toalete, pacienților le lipsesc medicamentele iar personalul medical este insuficient în comparație cu numărul bolnavilor.

Problemele din spitale sunt grave, dar vedem și o indiferență a celor care conduc ministerul Sănătății față de pacienții români. Și nu e o problemă de bani, fonduri există, doar că nu sunt alocați acolo unde trebuie.

România ocupă ultimele locuri în Uniunea Europeană, potrivit Eurostat, când vine vorba despre banii alocați sănătății, media europeană este de 10% din PIB, țara noastră alocă puțin peste 5%.

Dacă ne uităm la cifrele efective, vedem că în anul 2018, ministerul Sănătății, condus de Sorina Pintea la acea vreme, nu a cheltuit nici măcar banii alocați, din cei aproape 9 miliarde de lei au fost cheltuiți puțin peste 5 miliarde. De ce? Din ignoranță față de sistemul de sănătate, pentru că nu le pasă de soarta celor vulnerabili. Că doar am văzut de-a lungul timpului cum politicienii se tratează în spitale private ori în afara țării.

Soluțiile USR, aici: bit.ly/2YiJpeA
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

05/12/19 14:42

USR Sector 2

După falimentul RADET, urmează cu pași repezi falimentul STB. Societatea de Transport a depus garanție la ANAF sediul și parcul de autobuze pentru reeșalonarea unei datorii de 231 de milioane de lei. Acest lucru se întâmălă în cel mai bogat oraș din țară, în anul în care Capitala are un buget record, iar STB primește cea mai mare subvenție din ultimii ani!

Gabriela Firea strică absolut tot ce atinge, iar STB-ul nu face excepție. Nu a reușit să facă revoluția în trafic pe care a promis-o, nu a reușit să rezolve problema parcului auto, nu a reușit să eficientizeze societatea. Singurul lucru pe care l-a făcut a fost să îngroape și mai mult STB în datorii și să-l lase pradă unei conduceri incompetente.

Ca termen de comparație, datoria pe care o are STB este cât bugetul celor 8 instituții înființate de Gabriela Firea pe doi ani. Altfel spus, în loc să dea bani la STB pentru plata datoriei la ANAF, actualul primar a alocat fonduri pentru tot felul de institutii inventate special pentru prietenii săi.

USR București consideră că datoria STB la ANAF trebuie plătite de urgență, iar sursa banilor trebuie identificată în bugetul Capitalei. În acest moment, Bucureștiul condus de Firea aruncă mult prea mulți bani pe cheltuieli inutile, în loc să plătească datoriile.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

04/12/19 16:09

USR Sector 2

Primarul capitalei, Gabriela Firea, l-a invitat pe Ivan Ceban, primarul socialist și pro-rus al Chișinăului, să efectueze o vizită de lucru la București, la doar câteva zile după ce primarul Chișinăului a făcut prima sa vizită oficială în Moscova.

Gabriela Firea se pregateste să-l întâmpine la București pe unul dintre liderii socialiștilor de la Chișinău, cei care cu 4 ani în urmă rupeau ostentativ în Parlament harta României. Rușine.

Comunicatul USR: bit.ly/2PpK2iD
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

03/12/19 15:17

USR Sector 2

USR cere declanșarea stării de urgență în educație și invită toate partidele parlamentare la dezbateri urgente pentru a găsi cele mai bune soluții pentru viitoarele generații.

USR susține alocarea a 6% din PIB pentru Educație, o măsură esențială pentru a scoate România de la coada clasamentelor în ceea ce privește sistemul de învățământ.

Dan Barna, președintele USR: "Cred că, dincolo de orice loialitate politică, trebuie să acceptăm că în educație e un dezastru care se amplifică de la an la an. Iar asta înseamnă că le greșim grav copiilor aflați acum pe băncile școlii. Mai mult, multora dintre ei le oferim un traseu pentru o viață fără șanse reale de a prospera și a-și realiza potențialul."

Comunicatul USR: bit.ly/2sIyNtX
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook