fbpx

La Sectorul 2, Dreapta unită – USRPLUS și PNL – au semnat un angajament față de cetățeni pentru primele 100 de zile de mandat.

La Sectorul 2, candidații dreptei unite și-au dat mâna și au semnat un angajament față de cetățeni. Prin acest angajament, semnatarii USRPLUS și PNL, își asumă să ducă la îndeplinire, în primele 100 de zile de mandat, măsuri urgente pentru locuitorii Sectorului 2. În acest fel, semnatarii transmit un mesaj ferm: “Pe lângă faptul că Sectorul 2 este cel mai murdar din București, în urma unei guvernări locale PSD dezastruoase,  acesta mai traversează și o criză de sănătate, pe care politicienii demagogi și populiști nu sunt capabili să o rezolve. USRPLUS și PNL Sector 2 fac un pas în față și își asumă să ia măsuri prioritare pentru cetățenii Sectorului 2 pentru a rezolva rapid probleme urgente: serviciile de salubrizare, școli mai sigure pentru copiii noștri și un audit care să scoată toată corupția din primărie la suprafață și să o aducă în fața legii.

Primii 15 candidați la Consiliul Local din lista USRPLUS Sector 2, primii 15 candidați la Consiliul Local din lista PNL Sector 2, domnul Radu Mihaiu, candidatul Dreptei la Primăria Sectorului 2 și co-președinte USRPLUS Sector 2, doamna Monica Anisie, președinte PNL Sector 2 și domnul Silviu Șerban, co-președinte USRPLUS Sector 2, au semnat miercuri 23 septembrie un angajament pentru Sectorul 2 pentru primele 100 de zile de mandat. 

Redăm mai jos textul acordului în forma în care acesta a fost semnat:

“De 30 de ani, Sectorul 2 a fost administrat haotic, conducerile succesive ale Primăriei și Consiliului Local nu au fost capabile sau nu au dorit sa schimbe ceva.

Ca viitor Primar și viitoare majoritate în Consiliul Local ne angajăm să colaborăm la nivelul Sectorului 2, să promovăm și să susținem în primele 100 de zile de mandat următoarele obiective de interes general pentru cetățenii din sector. 

Împreună vom îmbunătăți serviciile de salubrizare

Vom actualiza caietul de sarcini al licitației aflate în desfășurare pentru selectarea operatorului de salubritate pentru Sectorul 2, în conformitate cu cerințele legale formulate de A.N.R.S.C. și Consiliul Concurenței. Vom susține și vom vota în Consiliul Local atât desființarea  Taxei de Habitat pentru persoane fizice și juridice începând cu anul 2021, cât și revenirea la mecanismul bazat pe tarif și contract corespunzător principiului european : “fiecare plătește atât cât gunoi aruncă”.

Împreună vom face școlile sigure pentru copiii noștri

Vom susține infrastructura educațională asigurând bugetul necesar pentru achiziția de materiale sanitare și măsti de protecție în fiecare unitate de învățământ și pentru asigurarea serviciilor zilnice de curățenie și dezinfecție. Vom asigura bugetul necesar în vederea contractării de personal medical calificat pentru permanentizarea serviciilor medicale din fiecare unitate de învățământ.

Împreună vom face o Primărie transparentă

Vom demara un audit extern la Primăria Sectorului 2 și la fiecare instituție din subordinea Consiliului Local. Vom transparentiza activitatea curentă a Consiliului Local prin transmiterea în direct a tuturor ședințelor și prin informarea proactivă a tuturor cetățenilor referitoare la activitățile curente ale Primăriei și Consiliului Local. La finalul celor 100 de zile, ne angajăm că vom prezenta public toate măsurile luate la nivelul administrației publice locale a Sectorului 2.”

Lista semnatarilor poate fi consultată mai jos:

  • Radu Mihaiu, Candidatul Dreptei la Primăria Sectorului 2 și Copreședinte USRPLUS Sector 2
  • Monica Anisie, Președinte PNL Sector 2
  • Silviu Șerban, Copreședinte USRPLUS Sector 2

Primii 15 candidații din lista USRPLUS la Consiliul Local Sector 2:

Primii 15 candidații din lista PNL la Consiliul Local Sector 2: