fbpx

logo-usr16-flag

Comunicat de presă – 11 decembrie 2017

Apel pentru soluţionarea crizei de la Spitalul Sfântul Pantelimon

– Funcţionarea Spitalului Sfântul Pantelimon în condiţii decente este principalul nostru obiectiv: este inadmisibil ca pacienţii să vină cu medicamente de acasă, iar în spital să nu se poată face analize medicale
– Somăm public Ministerul Sănătăţii să soluţioneze situaţia de criză evidentă a Spitalului Sfântul Pantelimon
– Contăm pe sprijinul Primarului Sectorului 2 şi al consilierilor locali pentru ca alocările bugetare pentru sănătate în 2018 să fie consistente
– Informăm directorul spitalului şi medicii că se pot baza pe sprijinul grupului nostru de consilieri, însă ne dorim evitarea crizelor, nu rezolvarea problemelor de manieră pompieristică

Consilierii Uniunii Salvați România din cadrul Consiliului Local Sector 2 somează public responsabilii să remedieze o situație intolerabilă pentru mileniul trei, într-un oraş al cărui buget local cumulat depăşeşte 2,5 miliarde de euro anual. Bugetul local al Consiliului Local Sector 2 este de aproape 300 milioane de euro in 2017 şi totuşi pacienţii unui spital de urgenţă din Bucureşti sunt puşi să îşi achiziţioneze singuri medicamentele.

Context:
Situaţia Spitalului Sfântul Pantelimon este dramatică şi inacceptabilă. După demiterea managerului în luna aprilie 2017, ca urmare a decesului unui pacient din cauza unei transfuzii greşite, a fost numită o nouă echipă managerială de către Ministerul Sănătăţii.
Însă, în loc ca situaţia să se normalizeze, modul de funcţionare a spitalului depăşeşte puterea noastră de înţelegere. Spitalul nu dispune de bani de medicamente, de analize, iar datoriile cresc de la o lună la alta.
Beneficiind de suportul consilierilor locali din Sectorul 2, la ultima şedinţă de consiliu au fost alocaţi 2,4 milioane de lei pentru plata unei părţi din datoriile spitalului. Însă nu aşa trebuie să funcţioneze un spital.

Soluțiile propuse de consilierii USR sector 2:
Consilierii USR sector 2, prin liderul de grup, domnul Adrian Alexandru, transmitem următoarele:
1. Somăm public Ministerul Sănătăţii să soluţioneze situaţia de criză evidentă a Spitalului Sfântul Pantelimon
2. Contăm pe sprijinul Primarului Sectorului 2 şi al consilierilor locali pentru ca alocările bugetare pentru sănătate în 2018 să fie consistente
3. Informăm directorul spitalului şi medicii că se pot baza pe sprijinul grupului nostru de consilieri, însă ne dorim evitarea crizelor, nu rezolvarea problemelor de manieră pompieristică, după afectarea pacienţilor.
Adrian Alexandru, liderul grupului de consilieri USR Sector 2, a declarat: “Trebuie ca toţi cei responsabili de funcţionarea unui spital de urgenţă, care este şi maternitate de nivel 3, dintr-o capitală europeană, să-şi îndeplinească sarcinile care le revin şi să facem în aşa fel încât să nu mai existe problema analizelor sau problema medicamentelor aduse de acasă de către pacienţi pe cheltuiala lor. Pentru sănătatea cetățenilor din Bucureşti, această stare de lucruri intolerabilă trebuie să se schimbe imediat.”
Puteți afla mai multe despre toate proiectele propuse de USR Sector 2 pe pagina filialei, https://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/.

Pentru informații suplimentare contactați biroul de presă USR Sector 2
s2[at]usr.ro