fbpx

logo-usr16-flag

Comunicat de presă – 18 decembrie 2017

Ce să alegem: poleim biserica Sfântul Pantelimon sau cumpărăm anestezice la Spitalul Sfântul Pantelimon?!

– Funcţionarea Spitalului Sfântul Pantelimon în condiţii decente este principalul nostru obiectiv: este inadmisibil ca pacienţii să vină cu medicamente de acasă, iar în spital să nu se poată face analize medicale
– Singura alocare bugetară pentru sănătate umană în 2017 a fost de 2,4 milioane lei la şedinta ordinară de consiliu local din 5 decembrie 2017
– Bugetul alocat sănătăţii umane în 2017 a fost zero. Alocarea celor 2,4 milioane lei s-a făcut prin rectificare bugetară
– Bugetul alocat suţinerii cultelor în 2017 a fost de 10 milioane lei

Consilierii din cadrul Consiliului Local Sector 2 sunt puşi în faţa unei alegeri greu de făcut: au de ales între a aloca 2,8 milioane de lei pentru biserici sau pentru sănătate. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a şti ce e de făcut.

Context:
Situaţia Spitalului Sfântul Pantelimon este dramatică şi inacceptabilă. Nu există bani pentru medicamente, o perioadă nu s-au făcut analize medicale în spital, medicii vin cu materiale de acasă pentru a-şi face operaţiile, iar gravidele îşi cumpără singure materialele pentru cezariană.
La şedinţa Consiliului Local al Sectorului 2 din 5 decembrie 2017 au fost alocaţi 2,4 milioane de lei pentru plata unei părţi din datoriile spitalului.
La următoarea şedintă de consiliu, din 20 decembrie 2017, consilierii locali sunt puşi în faţa unei alegeri greu de făcut şi au nevoie de ajutorul vostru: poleim biserica Sfântul Pantelimon sau cumpărăm anestezice la Spitalul Sfântul Pantelimon?!
Pentru primarul PSD şi pentru Primăria Sectorului 2, alegerea a fost uşor de făcut. S-a propus alocarea a 2,8 milioane lei pentru susţinerea serviciilor religioase, pentru lucrări cum ar fi poleirea bisericii Sfântul Pantelimon, pictura din nou a catapetesmei bisericii Iancu Nou Bălăneanu sau pentru reparaţiile imobilului stareţiei de la biserica Plumbuita, ca să dăm câteva exemple. Pentru sănătate nu s-a prevăzut nicio sumă suplimentară.

Soluțiile propuse de consilierii USR sector 2:
Consilierii USR sector 2, prin liderul de grup, domnul Adrian Alexandru, vă solicită ajutorul: ”Avem de ales între a sprijini cultele cu 2,8 milioane sau de a folosi această sumă pentru sănătate. Mai exact, spuneţi-ne ce ar trebui să facem: să poleim biserica Sfântul Pantelimon sau să cumpărăm anestezice la Spitalul Sfântul Pantelimon? Vă rugăm să ne comunicaţi alegerea pe care vreţi să o facem şi vom ţine cont de răspunsurile primite prin comentarii pe pagina de facebook a filialei sau pe mail la s2[at]usr.ro. Vă mulţumim pentru ajutor!”.
Puteți afla mai multe despre toate proiectele propuse de USR Sector 2 pe pagina filialei, https://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/.

Pentru informații suplimentare contactați biroul de presă USR Sector 2
s2[at]usr.ro