fbpx

logo-usr16-flag

Comunicat de presă – 21 februarie 2018

Consilierii USR Sector 2 cer majorarea bugetului alocat sănătăţii

– Bugetul adoptat alocă 6 milioane de lei pentru sănătate şi 10 milioane lei pentru susţinerea cultelor
– Bugetul alocat spitalelor în 2017 a fost zero prin proiectul de buget, alocarea a 3,2 milioane lei s-a făcut prin rectificare bugetară
– Bugetul adoptat are un deficit de 26% şi majorează datoria Sectorului 2 cu 74 milioane lei
Consilierii din cadrul Consiliului Local Sector 2 au aprobat ieri bugetul Sectorului 2 pentru 2018. Bugetul pentru sănătate nu acoperă nici măcar datoriile Spitalului Sfântul Pantelimon.

Context:
Situaţia unor spitale din Sectorul 2 este dramatică şi inacceptabilă. La Spitalul Sfântul Pantelimon nu există bani pentru medicamente, o perioadă nu s-au făcut analize medicale în spital, medicii vin cu materiale de acasă pentru a-şi face operaţiile, iar gravidele îşi cumpără singure materialele pentru cezariană.
În luna decembrie 2017 au fost alocaţi 3,2 milioane lei pentru pentru reluarea activității spitalului Sfântul Pantelimon.
Prin bugetul 2018 adoptat ieri de consiliu, primarul şi consilierii PSD preferă să aloce mai mulţi bani pentru susţinerea cultelor decât pentru sănătate.

Soluțiile propuse de consilierii USR sector 2:
Consilierii USR sector 2, prin liderul de grup, domnul Adrian Alexandru, a declarat: ”Am formulat un amendament prin care să diminuăm suma alocată cultelor şi să majorăm suma pentru funcţionarea spitalelor cu 8 milioane lei, însă acesta a fost respins la vot de către consilierii PSD şi ALDE. Vom insista ca sumele alocate pentru culte să fie cheltuite în baza unor licitaţii.”

Puteți afla mai multe despre toate proiectele propuse de USR Sector 2 pe pagina filialei, https://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/.
Pentru informații suplimentare contactați biroul de presă USR Sector 2
s2[at]usr.ro