fbpx

logo-usr16-flag

Comunicat de presă – 22 ianuarie 2018

Primăria Sectorului 2 încalcă legea şi nu organizează licitație pentru servicii de salubritate şi deszăpezire. Aproape 24 milioane de lei sunt atribuite nelegal, din semnătura primarului, fără licitaţie, printr-un act adiţional la un contract nelegal.

– Deszăpezirea se face în baza unor acte adiţionale la contractul de salubritate curent
– În fiecare an, în luna noiembrie, Primăria Sectorului 2 semnează un act adiţional prelungind încălcarea legii
– Contractul de salubritate a fost semnat acum 18 ani, iar o nouă licitație ar fi trebuit organizată încă din 2004
– Valoarea actului adiţional semnat pentru această iarnă este de 23.998.182 lei
– În fiecare zi fără zăpadă începând cu 15 noiembrie se plătesc 154.035 lei pentru “aşteptare”. Şi vor fi în jur de 100 zile, adică “aşteptarea” zăpezii ne costă peste 15 milioane lei.

Consilierii Uniunii Salvați România din cadrul Consiliului Local Sector 2 semnalează o situație de încălcare a legii în cadrul Primăriei Sector 2. Primăria Sectorului 2 tergiversează cu bună știință punerea în aplicare a unei decizii a Consiliului Concurenței din 2009 care obligă Primăria să organizeze o licitație publică pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare, care include şi deszăpezirea. În loc să organizeze licitaţie, Primăria Sectorului 2 semnează un act adiţional, prelungind încălcarea legii. Cheltuielile efectuate prin act adiţional frizează bunul simţ şi încalcă flagrant legea. Toate familiile din Sectorul 2 plătesc mai mult de 1 leu în fiecare zi de iarnă pentru “aşteptarea” zăpezii. Iar pentru Primăria Sectorului 2, iarna are patru luni.

Puțină istorie:
Contractul curent, cu Supercom S.A., pentru servicii de salubrizare şi deszăpezire în Sectorul 2, a fost semnat la data de 25 octombrie 1999 de către Primăria Municipiului București, cu o valabilitate de 5 ani.
Prin decizia nr. 58 din 13 noiembrie 2009 Consiliul Concurenței a solicitat organizarea unei licitații publice, în condițiile în care, prin prelungirea contractului după 2004, societatea contractantă era avantajată. Implicit, era împiedicată concurența și era încălcată legea în vigoare.
Prelungirea nelegală, prin acte adiţionale, a contractului de salubritate semnat în 1999 încalcă flagrant legea și alimentează nemulțumirile cetățenilor din sector, vădit deranjați de calitatea slabă a serviciilor de deszăpezire prestate de firma de salubritate, precum şi de preţul serviciilor obţinut prin negocieri oculte în locul unei licitaţii transparente şi organizate în mod legal.

Soluțiile propuse de consilierii USR sector 2:
Consilierii USR sector 2, prin liderul de grup, domnul Adrian Alexandru, au depus:
1. Proiectul de hotărâre privind atribuirea prin licitaţie publică a serviciului de deszăpezire a Sectorului 2.
Adrian Alexandru, liderul grupului de consilieri USR Sector 2, a declarat: “Trebuie ca Primăria să organizeze licitaţia pentru servicii de deszăpezire, la fel ca şi pentru serviciul de salubritate, respectând legile în vigoare şi decizia Consiliului Concurenţei. Nu vom tolera prelungirea acestei încălcări a legii. Aşa cum am mai anunţat, consilierii USR Sector 2 speră ca la următoarea ședință a Consiliului Local Sector 2 să deblocăm această situaţie şi astfel să se poată organiza cât mai rapid licitaţia, spre binele cetățenilor din sector.”
Puteți afla mai multe despre toate proiectele propuse de USR Sector 2 pe pagina filialei, https://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/.

Pentru informații suplimentare contactați biroul de presă USR Sector 2
s2[at]usr.ro