logo-usr16-flag

Comunicat de presă – 14 noiembrie 2017

PSD vrea să dubleze taxa de salubritate, popular numită taxa de gunoi, după ce a câştigat Primăria Sectorului 2 promiţând taxa zero pentru salubritate

– Taxa de salubritate va fi majorată la minim 12,84 lei fără TVA
– Valoarea recomandată a taxei de salubritate este de 14,86 lei fără TVA
– Aceste valori au fost aprobate de Consiliul Local al Sectorului 2 la iniţiativa primarului PSD în ședința extraordinară CLS2 din 13 noiembrie 2017
– Consilierii locali PSD au votat dublarea taxei de salubritate
– În campanie,primarul PSD a promis taxa zero la gunoi
– PSD e acelaşi peste tot: promite mai bine, face mai rău

Consilierii Uniunii Salvați România din cadrul Consiliului Local Sector 2 semnalează o situație de dublare a unei taxe fără nicio justificare economică. Deşi există sectoare în care taxa de gunoi este zero, iar cea mai mare valoare a taxei în sectoare este de 7,11 lei fără TVA, consilierii locali PSD au aprobat o valoare recomandată de 14,86 lei fără TVA, dar nu mai puţin de 12,84 lei fără TVA.

Puțină istorie:
Contractul curent, cu Supercom S.A., pentru servicii de salubrizare şi deszăpezire în Sectorul 2, a fost semnat la data de 25 octombrie 1999 de către Primăria Municipiului București, cu o valabilitate de 5 ani.
Prin decizia nr. 58 din 13 noiembrie 2009 Consiliul Concurenței a solicitat organizarea unei licitații publice, în condițiile în care, prin prelungirea contractului după 2004, societatea contractantă era avantajată și, implicit, era împiedicată concurența și încălcată legea în vigoare.
A fost elaborat un studiu de oportunitate pentru a alege modalitatea de realizare a serviciului de salubritate: direct de către Primărie, Consiliu sau o societate deţinută integral de către Primăria Sectoruliu 2 sau delegat, prin intermediului unui operator de salubritate, desemnat prin licitaţie publică.
Prin studiul de oportunitate aprobat de către Consiliul Local al Sectorului 2, în pofida opoziţiei consilierilor locali USR, valoarea recomandată a taxei de salubritate este de 14,86 lei fără TVA, cu o valoare minimă de 12,84 lei fără TVA.

Soluțiile propuse de consilierii USR sector 2:
Consilierii USR sector 2, prin liderul de grup, domnul Adrian Alexandru, au propus taxa zero de salubritate.
Adrian Alexandru, liderul grupului de consilieri USR Sector 2, a declarat: “Considerăm că dublarea taxei de salubritate afecteză grav bugetul unei familii care locuieşte în Sectorul 2. Astfel, valoarea recomandată a taxei pentru o familie de trei persoane creşte la 53 lei, faţă de 25 lei cât este în prezent. Este regretabil că PSD, prin consilierii săi, promite în campanie taxa zero, însă dublează nejustificat taxa de salubritate. Niciun alt sector nu are o taxa mai mare de 7,11 lei, iar în celelalte oraşe mari taxa este semnificativ mai mică faţă de valoarea votată de PSD pentru Sectorul 2.”
Puteți afla mai multe despre toate proiectele propuse de USR Sector 2 pe pagina filialei, https://sector2.usr.ro/proiecte-de-hotarare-cl-2/.

Pentru informații suplimentare contactați biroul de presă USR Sector 2
s2[at]usr.ro