fbpx

img_8864_m

Pe 10 ianuarie 2017, la ora 13, semnatarii petiției online prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea au depus la Instituția Avocatul Poporului primele 100 000 de semnături adunate. Din partea USR a participat Ion Chiricuță, consilier local Sector 2.


De pe facebook

06/12/19 21:11

USR Sector 2

Ultimul raport al Avocatului Poporului arată dezastrul din spitalele de psihiatrie din țară: pacienții dorm pe bucăți de burete în loc de pernă, femeile și bărbații împart aceleași toalete, pacienților le lipsesc medicamentele iar personalul medical este insuficient în comparație cu numărul bolnavilor.

Problemele din spitale sunt grave, dar vedem și o indiferență a celor care conduc ministerul Sănătății față de pacienții români. Și nu e o problemă de bani, fonduri există, doar că nu sunt alocați acolo unde trebuie.

România ocupă ultimele locuri în Uniunea Europeană, potrivit Eurostat, când vine vorba despre banii alocați sănătății, media europeană este de 10% din PIB, țara noastră alocă puțin peste 5%.

Dacă ne uităm la cifrele efective, vedem că în anul 2018, ministerul Sănătății, condus de Sorina Pintea la acea vreme, nu a cheltuit nici măcar banii alocați, din cei aproape 9 miliarde de lei au fost cheltuiți puțin peste 5 miliarde. De ce? Din ignoranță față de sistemul de sănătate, pentru că nu le pasă de soarta celor vulnerabili. Că doar am văzut de-a lungul timpului cum politicienii se tratează în spitale private ori în afara țării.

Soluțiile USR, aici: bit.ly/2YiJpeA
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

05/12/19 14:42

USR Sector 2

După falimentul RADET, urmează cu pași repezi falimentul STB. Societatea de Transport a depus garanție la ANAF sediul și parcul de autobuze pentru reeșalonarea unei datorii de 231 de milioane de lei. Acest lucru se întâmălă în cel mai bogat oraș din țară, în anul în care Capitala are un buget record, iar STB primește cea mai mare subvenție din ultimii ani!

Gabriela Firea strică absolut tot ce atinge, iar STB-ul nu face excepție. Nu a reușit să facă revoluția în trafic pe care a promis-o, nu a reușit să rezolve problema parcului auto, nu a reușit să eficientizeze societatea. Singurul lucru pe care l-a făcut a fost să îngroape și mai mult STB în datorii și să-l lase pradă unei conduceri incompetente.

Ca termen de comparație, datoria pe care o are STB este cât bugetul celor 8 instituții înființate de Gabriela Firea pe doi ani. Altfel spus, în loc să dea bani la STB pentru plata datoriei la ANAF, actualul primar a alocat fonduri pentru tot felul de institutii inventate special pentru prietenii săi.

USR București consideră că datoria STB la ANAF trebuie plătite de urgență, iar sursa banilor trebuie identificată în bugetul Capitalei. În acest moment, Bucureștiul condus de Firea aruncă mult prea mulți bani pe cheltuieli inutile, în loc să plătească datoriile.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

04/12/19 16:09

USR Sector 2

Primarul capitalei, Gabriela Firea, l-a invitat pe Ivan Ceban, primarul socialist și pro-rus al Chișinăului, să efectueze o vizită de lucru la București, la doar câteva zile după ce primarul Chișinăului a făcut prima sa vizită oficială în Moscova.

Gabriela Firea se pregateste să-l întâmpine la București pe unul dintre liderii socialiștilor de la Chișinău, cei care cu 4 ani în urmă rupeau ostentativ în Parlament harta României. Rușine.

Comunicatul USR: bit.ly/2PpK2iD
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

03/12/19 15:17

USR Sector 2

USR cere declanșarea stării de urgență în educație și invită toate partidele parlamentare la dezbateri urgente pentru a găsi cele mai bune soluții pentru viitoarele generații.

USR susține alocarea a 6% din PIB pentru Educație, o măsură esențială pentru a scoate România de la coada clasamentelor în ceea ce privește sistemul de învățământ.

Dan Barna, președintele USR: "Cred că, dincolo de orice loialitate politică, trebuie să acceptăm că în educație e un dezastru care se amplifică de la an la an. Iar asta înseamnă că le greșim grav copiilor aflați acum pe băncile școlii. Mai mult, multora dintre ei le oferim un traseu pentru o viață fără șanse reale de a prospera și a-și realiza potențialul."

Comunicatul USR: bit.ly/2sIyNtX
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook