fbpx

img_8864_m

Pe 10 ianuarie 2017, la ora 13, semnatarii petiției online prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea au depus la Instituția Avocatul Poporului primele 100 000 de semnături adunate. Din partea USR a participat Ion Chiricuță, consilier local Sector 2.


De pe facebook

08/04/20 09:59

USR Sector 2

Care sunt prioritățile pe timp de criză?

Statul dublează salariile unor bugetari și mărește sporurile altora, iar asta deși atribuțiile lor sunt suspendate pe timpul stării de urgență.

Conform unui proiect de lege recent promulgat de către președintele Iohannis, angajații la institutul minorităților (altă agenție a statului român) vor avea creșteri de salarii cu 100%. Alte categorii de bugetari vor avea creșteri între 20% și 30%.

Salariul mediu la stat a explodat în ultimii 3 ani. Dacă în 2016 salariul mediu la stat era mai mare decât salariul mediu de la privat cu 596 de lei pe lună, în 2018 această diferența aproape s-a triplat și a ajuns la 1.625 de lei.

Nu e o problemă doar de guvernare PSD. În primele 3 luni de guvernare PNL, deși au trâmbițat planuri de restructurare și alte asemenea, de fapt s-au făcut doar comasări. Numărul de angajați la stat ne scăzând, ci crescând în primele 3 luni de guvernare cu încă 5.283 de angajați.

În mediul privat lucrurile stau cu totul altfel. De când a început epidemia și măsurile de închidere a economiei, sute de mii de români au intrat deja în șomaj tehnic sau și-au pierdut locurile de muncă.

În acest context legea inițiată de PNL și promulgată ieri de către președintele Iohannis este cu atât mai nepotrivită. În parlament, singurul partid care s-a împotrivit a fost USR.

Statul român nu știe să facă altceva decât să crească salarii și taxe. În ultimii zece ani, statul român nu are niciun proiect mare de investiții cu care să se laude. Ba chiar bugetele de investiții au scăzut în dauna cheltuielilor de personal și asistenței sociale (categorie la care sunt incluse și pensiile speciale). Singurul spital public în construcție se construiește cu fonduri 100% private colectat de o asociație privată. Salarii mari și pensii speciale. De aceea și reacția statului la criza Covid este de a mai crește încă o tură salariile la stat.

La un moment dat își vor da seama că salariile la stat sunt plătite din taxele și impozitele plătite din privat. Să sperăm că nu va fi prea târziu pentru economie.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

07/04/20 21:24

USR Sector 2
Vezi pe Facebook

07/04/20 19:15

USR Sector 2

Delegația USR PLUS în Parlamentul European a susținut și promovat la nivelul Uniunii Europene crearea unei rezerve europene de echipament medical, care a devenit azi realitate.

Munca începută în februarie prin raportorul Nicu Ștefănuță pe mecanismul european de protecție civilă, sprijinită de Dacian Cioloş și grupul Renew Europe, dă azi roade importante pentru Europa și România.

Țara noastră a fost desemnată de către Comisia Europeană cu sarcina de a cumpăra, stoca și distribui echipamente medicale pentru toate țările Uniunii afectate de criza COVID-19.

În baza acestui contract european, conform Comisiei Europene, România a achiziționat deja 150 de ventilatoare, precum și alt material medical esențial.

Materialele sunt plătite în proporție de 100% de Uniunea Europeană, iar bugetul inițial prevăzut de 50 de milioane de euro va fi mărit pentru a acoperi cât mai mult din necesitățile europene.

Rezervele se vor distribui printr-un mecanism bazat pe criterii cum ar fi: numărul de îmbolnăviri și capacitatea secțiilor ATI.

„Această rezervă strategică europeană este binevenită în contextul COVID-19, dar ar trebui să existe permanent la nivelul UE. Vom trăi evenimente de o astfel de mărime din ce în ce mai des, în special pe fondul schimbărilor climatice. Niciun stat european, oricât de bogat, nu poate face față singur. Dar mai mult decât orice, nu ar trebui să le facă față singur, ci împreună, solidar cu toți ceilalți europeni“, spune Nicolae Ștefănuță.

Delegația USR PLUS acordă tot sprijinul pentru ca rezerva strategică europeană să se constituie și distribuie cât mai repede către spitalele din România, Italia, Spania sau orice alt stat european aflat în dificultate.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

07/04/20 11:44

USR Sector 2

EPOPEEA COMPANIILOR MUNICIPALE CONTINUĂ!

Gabriela Firea vrea să reducă numărul companiilor municipale printr-o serie de fuziuni ce ar urma să fie supune la vot în următoarea ședință de Consiliu General.

Este o nouă dovadă că tot ceea ce a spus USR București a fost adevărat. Companiile municipale înființate de Gabriela Firea nu sunt viabile, nu au profit, nu furnizează produse și servicii la prețuri competitive și nu fac altceva decât să îndestuleze cu bani clientela politică a PSD.

Soluția nu este însă fuziunea, ci desființarea.

USR a solicitat încă din toamna anului 2018 ca aceste companii municipale să fie desființate. Solicitarea a fost făcută în urma deciziei Curții de Apel București care a stabilit că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii.

Gabriela Firea trebuie să-și asume dezastrul și să încerce măcar acum, în 12-lea ceas, să îndrepte răul făcut. Iar soluția este doar una: desființarea!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook