fbpx

Filiala USR Sector 2

Echipa care lupta pentru sectorul 2

Echipa Uniunea Salvați Romania filiala Sector 2 este alcătuită din oameni tineri și nu numai. Oameni fără apartenență politică anterioară, fără implicații politice și financiare de care să se rușineze, oameni care împărtășesc valori morale și civice democratice, oameni determinați, cu o conduită europeană și care își doresc o schimbare pe harta mare a Bucureștiului. Sunt oameni de diferite profesii, cu pregătire la cel mai înalt nivel.

Sectorul 2 al Capitalei se întinde pe o suprafață de 32 Km2, un sector aglomerat, încărcat de construcții civile de mare calibru, un sector în care traficul civil sufocă, un sector cu responsabilități sociale, administrative și de urbanism și care, toate la un loc, duc la disconfortul traiului de zi cu zi pentru locuitorii lui.

Construcțiile haotice uneori și dezechilibrat amplasate fac din sectotul 2 la această oră un “oraș’ suburban, greu respirabil și greu circulabil. Zona de spații verzi a sectorului este redusă sub minimum european acceptabil.

Față de toate aceste neajunsuri, noi, Uniunea Salvați Romania avem un cuvânt de spus și îl vom spune!

Evenimente si comunicate USR Sector 2

Radu Mihaiu, președintele USR Sector 2, este propunerea USR pentru Primăria Sectorului 2

Uniunea Salvați România, Filiala Sector 2 și-a ales candidații pentru alegerile locale din 2020: Radu Mihaiu, președintele USR Sector 2 – propunerea USR pentru Primăria Sectorului 2

USR Sector 2 a ales vineri, 4 octombrie, propunerea de primar pentru Sectorul 2 și lista de candidați care vor reprezenta USR la alegerile locale de anul viitor. 

 Astfel, Radu Mihaiu, care este și președintele USR Sector 2, a fost ales de peste trei sferturi dintre membrii prezenți la Adunarea Generală pentru a candida din partea USR la Primărie. Mihaiu este antreprenor IT, un om implicat în proiecte sociale de peste 10 ani, fost secretar de stat în guvernul Cioloș și un foarte bun manager. 

 “Îmi propun să transformăm împreună sectorul 2 în “comunitatea noastră” – cea în care locuim, muncim, ieşim în parc sau la terasă, legăm prietenii, ne îndrăgostim şi ne trimitem copiii la şcoală.

Vreau ca în sectorul 2 să ne simţim acasă. Cetățenii acestui sector s-au obișnuit să-și limiteze confortul doar la proprietățile lor, însă contează și ce este în jurul casei, în parcuri sau în spatele blocurilor. Vreau să avem o curăţenie ca acasă, să ne simţim în siguranţă ca acasă – atât noi, cât şi copiii noştri. Vreau mai multă verdeaţă. Vreau să nu mai fim nevoiţi să mergem cu maşina la muncă sau la distracţie – pentru că ajungem acolo fie pe jos, fie cu transportul în comun, fie cu mijloace de transport alternative (biciclete, trotinete, ride sharing). Şi pentru ca toate acestea să se întâmple, vă propun 5 direcţii principale de care Sectorul 2 are atâta nevoie: curăţenie, infrastructură şcolară, trafic, timp personal şi încurajarea mediului de afaceri.”, a declarat președintele USR Sector 2 și propunerea USR pentru Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Lista propunerilor USR pentru Consiliul Local Sector 2 conține, alături de 2 dintre consilierii actuali, și alți colegi cu cariere solide în domenii diverse: arhitectură, IT, avocatură, antreprenoriat cultural, advertising, economie sau artă. De asemenea, lista se compune din oameni de toate vârstele, de la studenți până la pensionari, dar și un nevăzător specializat în problemele persoanelor cu dizabilități. 

În următoarele 8 luni, colegii noștri vor urma o serie de training-uri de profesionalizare pentru a deține toate instrumentele să ofere cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor din sector. Direcțiile principale pe care le vizăm sunt: curățenia, infrastructura școlară, amenajarea spațiului public, încurajarea mediului de afaceri și petrecerea timpului liber. 

Mai jos, lista propunerilor USR Sector 2 pentru Consiliul Local ordonată în funcție de numărul de voturi primite:

Gabriel Waspusch

Marius Pellegrini

Radu Nedelcuț

Andrei Panaitescu 

Anda Badea 

Angel Croitoru

George Vasiliu

Nelu Mocanu 

Dragoș Marinescu 

Florentina Popescu 

Valentin Teodor

Ion Chiricuţă

Gabriela Cristina Niţulescu

Adrian Niţă

Marian Şpan

Alexandru Bălan

Eduard Wagner-Voinescu

Vlad Sincă 

Alexandru Pleşa 

Radu Popescu

Dan Farcaş 

Silviu Cătălin Boroi

Antheia Aleksandra Riesch 

Doru Oprea 

Mihai Petre 

Mihai Apostol 

Alexandru Ancuţa 

Eduard Petre 

Sophie Flori Rădulescu 

Cristian Severin 

Daniel Dobrescu

Daniela Tudose

USR CERE ÎNFIINȚAREA UNEI COMISII DE ANALIZĂ ANGAJĂRI FICTIVE LA UNA DINTRE COMPANIILE MUNICPALE

Saga USR vs Companiile Municipale înființate de Gabriela Firea continuă.

USR face demersuri pentru demararea verificărilor privind angajările făcute la una dintre companiile municipale. Marian Bumbar, consilier municipal USR, a depus un Proiect de Hotărâre ce vizează înființarea unei comisii de Analiză și Verificare privind angajările efectuate la Compania Municipală Tehnologia Informației București S.A.

Inițiativa vine în urma unor semnale de presă potrivit cărora la Compania menționată au fost înregistrate ilegalități și nereguli majore privind încadrarea, pontarea și plata unora dintre angajați. Situația este cu atât mai gravă cu cât decizia Curții de Apel București privind companiile municipale nu este pusă în aplicare. Mai precis, deși judecătorii au stabilit că acestea au fost înființate cu încălcarea legii, ele continuă să funcționeze, sfidând verdictul instanței.

Proiectul depus pentru verificarea angajărilor la Compania Municipală Tehnologia Informației este rezultatul unei munci de echipă a membrilor USR Sector 2: Radu Mihaiu, Marian Bumbar și Gabriel Waspusch.

Președintele USR Sector 2, Radu Mihaiu, explică necesitatea acestui proiect: „ Am urmărit ancheta jurnalistică efectuată de Europa Liberă, o instituție media „simbol” al luptei României pentru democrație, căreia, personal, tind să îi confer credibilitate. O anchetă profesionistă, bazată pe documente oficiale întocmite de Corpul de Control al Primăriei Capitalei, ce sesizează existența unor nereguli: angajări fictive, salarii fabuloase fără fundament economic, încălcarea politicii de recrutare a angajaților, ore suplimentare plătite în condiții de nelegalitate, etc. Însă, nu am văzut nicio reacție promptă a vreunei instituții a acestui stat și nici vreo dorință de a demasca posibile fraude din banul public și angajări în funcție de „culoarea de partid”. Nu putem închide ochii, căci am fi complici la perpetuarea unui sistem corupt. Tocmai de aceea, am decis împreună cu colegii mei Gabriel Waspusch și Marian Bumbar să demarăm rapid acest proiect.”

Gabriel Waspusch, membru al Biroului Local si coordonator al Departamentul de Administrație Publică Locală al USR S2 declară: „ Deși doamna Firea s-a lăudat cu înființarea acestor 22 de companii după un model pur european, dând exemplu Berlin, Viena sau Stockholm, am descoperit cu toții că au fost înființate ilegal. Tot dna. Firea a militat pentru transparență și și-a asumat misiunea de a „decăpușa” Primăria de firmele abonate la aceasta de ani de zile. Conform anchetei jurnalistice, avem tot dreptul să ne întrebăm dacă nu cumva am înlocuit „firmele căpușă” cu membri de partid selectați în funcție de apartenența la grupuri de interes PSD. Proiectul nostru justifică foarte clar de ce este necesar să investigăm dacă nu cumva aceste 22 de firme nu sunt, în fapt, alte 22 de tel-drumuri. Proiectul nostru nu se rezumă doar la modelul angajărilor fictive patentat de PSD, ci urmărește să sape și mai adânc. Vrem ca adevărul să iasă la suprafață și să înțelegem cum e posibil ca cei 45 de angajați (din 198 de posturi prevăzute în organigramă) ai Companiei Municipale Tehnologia Informației să cheltuie 89% din bani numai pe salarii, compania având deja o pierdere de peste 350.000 de euro. Vorbim de sume fabuloase.”

Proiectul de Hotărâre a fost depus vineri, 22 februarie, de către Marian Bumbar, Consilier General USR și membru USR S2: „Ceea ce trebuie subliniat este că informațiile de la care am plecat sunt menționate într-un Raport al Corpului de Control al primarului Gabriela Firea. Însă acest raport nu a fost niciodată prezentat Consiliului General. A fost ținut la sertar și a ajuns pe surse în presă. Se pare că în acest document oficial se vorbește despre pierderi de sute de mii de euro și despre bani plătiți aproape exlusiv pe sinecuri. Angajările fictive, încadrarea pe funcții a unor oameni fără studii de specialitate, plata unor salarii consistente și bonusurile nejustificate sunt doar o parte a neregulilor. Sunt multe alte lucruri care trebuie să iasă la lumină și asta ne propunem să facem cu acest proiect. USR s-a opus, de la bun început, înființării companiilor municipale. Am atras atenția că nu există studii de oportunitate, analize de piață și de impact financiar și nici o strategie coerentă. Gabriela Firea a promis bucureștenilor servicii de calitate și o mai bună cheltuire a banului public. Însă a eșuat! Proiectul pe care l-am depus vine să facă lumină în aceste companii și să arate proporțiile eșecului. Oamenii trebuie să afle ce s-a întâmplat acolo și mai ales unde s-au dus banii publici.”

Comunicat de presă – USR Sector 2 contestă la tribunal, ANSPDCP și Consiliul Concurenței taxa de habitat impusă abuziv cetățenilor

Comunicat de presă – 8 ianuarie 2019

USR Sector 2 contestă taxa de habitat de 13,23 lei/persoana/lună, impusă abuziv cetățenilor. Primarul și majoritatea Consilierilor locali ai Sectorului 2, cu excepția celor de la USR, au adoptat la foc automat 4 Hotărâri de Consiliu Local în ședințele din 4 și 13 decembrie 2018.

Reamintim că anul trecut a mai existat o situație similară în Sectorul 4. Atunci, tot USR a contestat cu succes impunerea unei taxe pentru salubrizare în Sectorul 4. Natura „abuzivă” a acestei taxe a fost demonstrată de o hotărâre judecătorească.

Vă prezentăm mai jos o imagine de ansamblu a particularităților taxei de habitat din Sectorul 2:

  • Deși PSD și PNL au promis “taxa 0” în campanie, am ajuns în situația ca Sectorul 2 să aibă cea mai mare taxă din țară – taxă votată atât de consilierii PSD, cât și de cei ai PNL.
  • În plus, s-a votat chiar și o suprataxă ce poate ajunge până la 50% din valoarea taxei. Astfel, de exemplu, o familie cu 2 copii vor plăti aproape 1000 lei/ an pentru gunoi.
  • Cetățeanul nu este încurajat să colecteze selectiv, căci plata pentru gunoiul produs nu se face după principiul “pay as you throw”. Mai mult, operatorul de salubritate este bonificat pentru un grad scăzut de colectare.
  • Există o hotărâre a ÎCCJ ce obligă la organizarea unei licitații pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare. Cu toate acestea, este evident că se fac eforturi pentru blocarea organizării licitației. Astfel, se adoptă o serie de hotărâri  la foc automat și fără dezbatere publică, ce favorizează actualul operator de salubrizare și defavorizează cetățenii.
  • Prețul din 2018 pentru același serviciu a crescut în 2019 cu peste 50% – întreg cuantumul taxei fiind calculat după un algoritm arbitrar. În schimb, acum cetățeanul are și mai puțin control asupra rezultatelor operatorului de salubrizare, căci nu mai are contract direct cu operatorul.
  • În formularul declarației de impunere pentru stabilirea taxei de habitat, se cer atât numele și prenumele celor care locuiesc la unitatea locativă a contribuabilului, cât și CNP-ul și calitatea față de proprietar. Din punctul USR de vedere, astfel de informații sunt excesive. Până în prezent, atât la asociația de proprietari, cât și la încheierea contractelor individuale, salubrizarea a funcționat corect: se comunica doar numărul persoanelor, nu și datele lor cu caracter personal.

Primul pas pe care USR Sector 2 îl face este o plângere prealabilă adresată Primarului și Consiliului Local (depusă pe 8.01.2019), în care atragem atenția asupra ilegalităților din Hotărârile de Consiliu Local. Dacă aceasta nu va fi soldată cu succes, ne vedem nevoiți să acționăm în justiție Primăria și Consiliul Local.

Tot astăzi, 8.01.2019, am formulat o sesizare la ANSPDCP (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal), deoarece considerăm că informațiile cerute în formularul declarației de impunere sunt excesive și nu respectă Regulamenul General de Protecție a Datelor.

În zilele următoare, USR Sector 2 va sesiza și Consiliul Concurenței pentru a obține o opinie cu privire la starea condițiilor contractuale dintre Primăria Sectorului 2 și Supercom, fără organizarea unei licitații.

Noi, USR Sector 2,  vom lupta cu toate mijloacele pentru a ne urma principiile în care credem: transparență, un sector curat, cu o colectare selectivă făcuta corect și eficient. Susținem organizarea licitației pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare și organizarea salubrizării stradale, deszăpezirii și colectării deșeurilor în folosul oamenilor.

Alegeri pentru conducerea filialei USR Sector 2

USR filiala Sector 2 a organizat miercuri, în data de 19 septembrie 2018, alegeri pentru funcțiile de Președinte, Vicepreședinți și membri ai Biroului Local. Evenimentul a avut loc la hotel Europa Royale situat pe Strada Franceză, nr. 60.

În cadrul Uniunii Salvați România, credem în principii precum calitatea reprezentării politice, meritocrație și egalitate de șanse, pe care le promovam atât în societate, cât și în interiorul partidului. Așadar, în contextul creșterii spectaculoase a numărului membrilor filialei noastre, am dorit să oferim șansa noilor colegi să se implice activ în conducerea filialei și să contribuie la dezvoltarea ei.

Noul Președinte al filialei este domnul Radu Mihaiu, vicepreședinți sunt domnii Radu Nedelcuț, Ștefan Cioc și Ariel Chiș, iar cei 7 membri ai Biroului Local sunt: doamna Irina Cristina Bălăcescu și domnii Marius Pellegrini, Gabriel Waspusch, Mihai Cleja, Vlad Sincă, Cristian Severin și Valentin Teodor. Noua echipă a fost învestită cu un mandat de 2 ani și jumătate.

Obiectivele programului cu care a candidat Președintele nou ales țin de creșterea numărului de membri, implicarea mai mare a acestora în activitățile filialei, un program de training și profesionalizare politică pentru oferi cetățenilor candidați puternici și pregătiți la toate alegerile care urmează în următorii 2 ani, sporirea numărului de proiecte locale cu impact pentru cetățeni dar și creșterea impactului filialei Sector 2 în interiorul USR și exportul de bune practici din filiala noastră către alte filiale, și nu în ultimul rând, îmbunătățirea comunicării cu cetățenii.

Mulțumim echipei care a condus filiala în ultimele 10 luni pentru eforturile depuse și rezultatele obținute și uram succes și multă energie noii echipe de conducere!

Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactați-ne la adresa s2@usr.ro

Echipa USR Sector 2

Dezbaterea publică intitulată ,,Copiii și violența în România anului 2018”.

spune nu violentei
Despre nevoia reducerii violenței în școli, Asociația ,,Societatea Leibniz din România”, sprijinită de USR Filiala Sector 2, a organizat pe 20 martie dezbaterea  publică  intitulată ,,Copiii și violența în România anului 2018”.
Evenimentul l-a avut ca principal invitat pe Cristi Danileț – judecător, fost membru al CSM, militant pentru educația juridică a tinerei generații, autor al lucrării Legea pe-nțelesul tinerilor, Humanitas, 2017.
Au participat reprezentanți ai partidelor politice, instituțiilor și organismelor cu sarcini în domeniu, organizații non-guvernamentale, precum și cetățeni sau părinți interesați de acest fenomen.
Printre concluziile întâlnirii, se pot aminti: nevoia de educație juridică a elevilor, profesorilor și părinților; nevoia de educație pentru viață a elevilor; pregătirea, prin cursuri de perfecționare, a cadrelor didactice în ce privește violența (prevenție, raportare, consiliere etc); nevoia unei mai mari implicări, a unei atitudini proactive a tuturor factorilor de decizie (Parlament, Guvern, ministere, primării, consilii locale).
Vă mulțumim tuturor că vă implicați alături de noi pentru reducerea fenomenului violenței!
Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactați-ne la adresa s2@usr.ro
Echipa USR sector 2

Propuneri USR S2 asupra Proiectului de hotărâre privind Strategia de dezvoltare locală integrată și durabilă a Sectorului 2 pentru perioada 2016-2025 supus consultarii publice

Propuneri USR S2 asupra Proiectului de hotărâre privind Strategia de dezvoltare locală integrată și durabilă a Sectorului 2 pentru perioada 2016-2025 supus consultarii publice

Nr.înreg: 73566/25.08.2017

[pdf-embedder url=”https://sector2.usr.ro/wp-content/uploads/2017/08/Raspuns-strategie-2025-din-partea-filialei-USR-S2.pdf” title=”raspuns-strategie-2025-din-partea-filialei-usr-s2″]

Răspunsul primit din partea primăriei:

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag1

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag2

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag3

 

Colegii noștri consilieri locali au fost informați pe 21.08.2017:

img_4315-adresa-pentru-consilieri

 

harta_sector_2

Întâlnire cu aleșii tăi – 6.05.2017

Întâlnire cu aleșii tăi – 6.05.2017

USR Setor 2 - intalnire cu alesii tai

USR Setor 2 – intalnire cu alesii tai – Raluca Teodor, Vlad Alexandrescu, Silvia Dinică, Adrian Alexandru

Uniunea Salvaţi România Filiala Sector 2 i-a invitat, sâmbătă 6.05.2017, pe cetăţeni la o întâlnire cu parlamentari, consilieri generali şi consilieri locali ai USR, astfel încât oamenii să afle pe cine au votat, ce fac aleşii lor şi să poată discuta cu ei subiecte de maximă actualitate politică.

La întâlnire, organizată la clubul Green Hours din Bucureşti, au luat parte senatorul Vlad Alexandrescu, istoric, profesor şi politician român, fost ambasador al României în Luxemburg şi ministru al Culturii în perioada 2015-2016, senatoarea Silvia Dinică, membră a Comisiei economice, industrii şi servicii şi în Comisia pentru transporturi şi energie, consilierii generali Raluca Teodor, Octavian Berceanu şi Alin Arsu, consilierii locali Adrian Alexandru şi Cristina Neagu de la Consiliul Local Sector 2, Cristian Bulfon de la CL sector 1 etc.
Detalii aici.


De pe facebook

08/08/20 16:57

USR Sector 2

Este oficial: doamna Firea tocmai a anunțat garnitura PSD de candidați la primăriile de sector.

Peste tot primarii în funcție, cu excepția sectoarelor 2 și 3. La 2 candidează marele (fost?) om de dreapta De Ce Popescu, cunoscut și sub pseudonimul "profu' de mate" și un obișnuit al "Curții Miracolelor".

În sfârșit lupul își dă blana de oaie jos și se arată așa cum este el în realitate!

#etimpulschimbării
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

08/08/20 14:43

USR Sector 2

Andrei Panaitescu este unul dintre numeroșii arhitecți talentați din USR. Andrei preferă bicicleta mașinii personale atunci când se deplasează prin oraș (la fel, ca mulți alți usr-iști) dar știe că forma asta de transport nepoluantă nu poate fi îmbrățișată de și mai mulți bucureșteni cât timp transportul bicicletei este o corvoadă.

Ați încercat să mergeți zilnic cu bicicleta la birou de la etajul 10? Chiar și de mai jos? Când trebuie să mergi la costum la birou, perspectiva de a te lua la trântă cu bicicleta, la dus și la întors, într-un lift îngust, mai ales în cele din blocurile comuniste, nu e chiar o motivație să lași mașina acasă. Asta până să dai de lipsa pistelor de biciclete.

Andrei Panaitescu, candidat USR PLUS la Consiliul Local Sector 2, propune o soluție testată și folosită cu succes în țări civilizate: parcări rezidențiale securizate pentru biciclete. Pentru a fi cât mai la îndemână și cât mai ușor de instalat, el propune ca aceste parcări să fie cât mai dese și de dimensiuni mici (10m/2,5m), închise și securizate (cod acces, camere video etc). Cam cât un loc de parcare. Depozitarea bicicletelor se poate face și cu taxă, una rezonabilă, care să încurajeze bucureștenii să ia mai des bicicleta și să lase mașina acasă.

📣 La alegerile locale din septembrie este pentru prima oară când participă o forță politică nouă care s-a extins la nivel național. USR s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani, vorbim de mii de usr-iști care se pregătesc să intre în administrațiile locale și să schimbe România de jos în sus. Am colegi extraordinari și o să încerc să vă prezint poveștile a cât mai mulți dintre ei. Hai și tu în USR - www.usr.ro/inscriere/
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

07/08/20 15:23

USR Sector 2

Am fost întrebată astăzi pe un grup de cetățeni ai Sectorului 2 următoarele lucruri: "Cine esti dumneata si cum ai ajuns sa candidezi?"

Am descris în postarea de aici cine sunt: m.facebook.com/story.php?story_fbid=175248257335963&id=102041771323279

Vă răspund mai jos cum am ajuns să fac parte din USR și să candidez.

Până prin 2015 nu prea mă interesa politica. Nu consideram că îmi afectează viața în vreun fel, deși vedeam atunci când mergeam în delegații sau în vacanță în alte țări că există diferențe majore în ceea ce privește infrastructura, curățenia, standardul de viață al oamenilor în general. Nu făceam încă o conexiune între administrație și standardul de viață al oamenilor.

Am devenit mai interesată de politică după tragedia de la Colectiv, când am descoperit ce se poate întâmpla din cauza unei administrații corupte sau nepăsătoare.

Pe fondul acesta am simpatizat puternic în 2016 cu modul de guvernare al lui Dacian Cioloș și al echipei sale, și am susținut și votat USB la locale și USR la parlamentare.

Din ianuarie 2017, când PSD a încercat prima măcelărire a legilor justiției, și până prin martie, am fost în stradă aproape zi de zi până când am realizat că ieșitul în stradă nu este suficient, ci mai degrabă implicarea mea în politică ar putea ajuta mai mult comunitatea. Așadar, în aprilie 2017 am devenit membru USR S2.

Am întâlnit aici oameni buni, competenți și cu motivații similare, cu care am descoperit că pot face echipă, așa că, în septembrie 2019, atunci când s-au organizat alegeri interne în filială USR Sector 2 pentru lista de candidați la Consiliul Local, am candidat și am fost votată de 78 de colegi ajungând pe locul 5 pe lista de propuneri a USR.

Anul acesta, după ce mi-am cunoscut toți colegii candidați din USRPLUS, am convingerea că vom face împreună o echipă puternică și competentă, care alături de viitorul primar al sectorului 2, Radu Mihaiu, va reuși să redea încrederea cetățenilor că se poate și la noi.

#etimpulschimbării
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

06/08/20 09:57

USR Sector 2

Dacă dorința de relansare a economiei este cu adevărat o prioritate pentru România, atunci acțiunile noastre ar trebui să arate total opus. Aflăm că se pregătește un OUG pentru a crește salariile angajaților din DSP: șefii ar urma să primească măriri de 40%, iar ceilalți funcționari o mărire de 30%.

Cum este motivată această creștere? Cert este că nu în baza performanțelor. Nu trece ziua fără să mai aflăm de o calamitate pusă în seama DSP. De la telefoane la care nu răspunde nimeni cu orele, la ambulanțe care ar trebui trimise și se lasă așteptate cu zilele, probe fiziologice trimise prin curier fără a fi marcate ca atare, iar acestea sunt doar câteva exemple.

Practic, recunoaștem că suntem atât de disperați să scăpăm de aceste contraexemple, încât suntem gata să plătim sporuri unor instituții care nu funcționează, doar ca acestea să îndeplinească ce scrie în fișa postului.

Poate o soluție mai bună ar fi să punem niște profesioniști adevărați pe aceste poziții care zeci de ani de zile au fost ocupate doar de pile și activ de partid. Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba. Am ajuns să normalizăm că, pentru a avea o instituție de stat funcțională, trebuie să o umplem de privilegii. Nu că asta ar garanta ceva.

Este absolut contraintuitiv și contraproductiv să creștem cheltuielile statului când economia a fost puternic lovită, iar declarativ spunem că ne dorim să sprijinim mediul privat și să lăsăm mai mulți bani în buzunarele cetățenilor. Să nu uităm că aceste creșteri nu sunt gratis și nu vin de la stat, ci vin de la fiecare român care muncește și e forțat să își împartă salariul cu statul doar pentru a susține astfel de măsuri populiste.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

06/08/20 09:00

USR Sector 2

10 august 2018. Un protest pașnic a zeci de mii de oameni a fost înăbușit cu gaze și violență.

Au trecut 2 ani. Din prima zi vinovații au încercat să scape de răspundere și nici acum nu au plătit. Au crezut că au scăpat definitiv când dosarul a fost clasat dar presiunea noastră, a oamenilor din stradă, a dat roade. DIICOT a redeschis dosarul și suntem cu un pas mai aproape de adevăr.

10 august a fost pentru mulți români picătura care a umplut paharul și care i-a făcut să participe și mai activ la viața social-politică. Mulți fac acum parte din ONG-uri, alții au devenit membri de partid și aleg să lupte contra unui sistem corupt din interior, știind că doar prin implicare putem schimba ceva.

Pandemia ne oprește din a ieși în stradă la un nou protest ,însă mesajul nostru trebuie sa se facă auzit în continuare : 10 august nu a fost și nu va fi uitat și vom continua sa cerem dreptate pentru represiunea violentă a protestului pașnic. Nu vom permite ca 10 august să devină un dosar de sertar, asemănător celor ale Revoluției, Mineriadelor sau Colectiv. Luptăm în continuare și vom reacționa la fiecare încercare a instituțiilor statului de susținere a hoției și corupției.

Noi alegem să luptăm! Dacă vrei să susții judecarea corectă a dosarului 10 august nu-i lăsa să uite. Pune mesajul tău pe o pancartă și luni, 10 august, ora 19:00 postează-l online împreună cu trăirile tale din acel 10 august.
Om cu om susținem DREPTATEA!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

Acțiune de ecologizare – 8.04.2017

Acțiune de ecologizare – 8.04.2017

usr-secror-2-actiune-de-ecologizare-8-04-2017

Echipă mică dar hotărâtă în efortul de a avea un sector mai curat, USR Sector 2 a întreprins o nouă acțiune de ecologizare sâmbătă, 8.04.2017, în Parcul Național din Sectorul 2 (aleea Belvedere, lângă intrarea în Stadionul Național).

De pe facebook

08/08/20 16:57

USR Sector 2

Este oficial: doamna Firea tocmai a anunțat garnitura PSD de candidați la primăriile de sector.

Peste tot primarii în funcție, cu excepția sectoarelor 2 și 3. La 2 candidează marele (fost?) om de dreapta De Ce Popescu, cunoscut și sub pseudonimul "profu' de mate" și un obișnuit al "Curții Miracolelor".

În sfârșit lupul își dă blana de oaie jos și se arată așa cum este el în realitate!

#etimpulschimbării
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

08/08/20 14:43

USR Sector 2

Andrei Panaitescu este unul dintre numeroșii arhitecți talentați din USR. Andrei preferă bicicleta mașinii personale atunci când se deplasează prin oraș (la fel, ca mulți alți usr-iști) dar știe că forma asta de transport nepoluantă nu poate fi îmbrățișată de și mai mulți bucureșteni cât timp transportul bicicletei este o corvoadă.

Ați încercat să mergeți zilnic cu bicicleta la birou de la etajul 10? Chiar și de mai jos? Când trebuie să mergi la costum la birou, perspectiva de a te lua la trântă cu bicicleta, la dus și la întors, într-un lift îngust, mai ales în cele din blocurile comuniste, nu e chiar o motivație să lași mașina acasă. Asta până să dai de lipsa pistelor de biciclete.

Andrei Panaitescu, candidat USR PLUS la Consiliul Local Sector 2, propune o soluție testată și folosită cu succes în țări civilizate: parcări rezidențiale securizate pentru biciclete. Pentru a fi cât mai la îndemână și cât mai ușor de instalat, el propune ca aceste parcări să fie cât mai dese și de dimensiuni mici (10m/2,5m), închise și securizate (cod acces, camere video etc). Cam cât un loc de parcare. Depozitarea bicicletelor se poate face și cu taxă, una rezonabilă, care să încurajeze bucureștenii să ia mai des bicicleta și să lase mașina acasă.

📣 La alegerile locale din septembrie este pentru prima oară când participă o forță politică nouă care s-a extins la nivel național. USR s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani, vorbim de mii de usr-iști care se pregătesc să intre în administrațiile locale și să schimbe România de jos în sus. Am colegi extraordinari și o să încerc să vă prezint poveștile a cât mai mulți dintre ei. Hai și tu în USR - www.usr.ro/inscriere/
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

07/08/20 15:23

USR Sector 2

Am fost întrebată astăzi pe un grup de cetățeni ai Sectorului 2 următoarele lucruri: "Cine esti dumneata si cum ai ajuns sa candidezi?"

Am descris în postarea de aici cine sunt: m.facebook.com/story.php?story_fbid=175248257335963&id=102041771323279

Vă răspund mai jos cum am ajuns să fac parte din USR și să candidez.

Până prin 2015 nu prea mă interesa politica. Nu consideram că îmi afectează viața în vreun fel, deși vedeam atunci când mergeam în delegații sau în vacanță în alte țări că există diferențe majore în ceea ce privește infrastructura, curățenia, standardul de viață al oamenilor în general. Nu făceam încă o conexiune între administrație și standardul de viață al oamenilor.

Am devenit mai interesată de politică după tragedia de la Colectiv, când am descoperit ce se poate întâmpla din cauza unei administrații corupte sau nepăsătoare.

Pe fondul acesta am simpatizat puternic în 2016 cu modul de guvernare al lui Dacian Cioloș și al echipei sale, și am susținut și votat USB la locale și USR la parlamentare.

Din ianuarie 2017, când PSD a încercat prima măcelărire a legilor justiției, și până prin martie, am fost în stradă aproape zi de zi până când am realizat că ieșitul în stradă nu este suficient, ci mai degrabă implicarea mea în politică ar putea ajuta mai mult comunitatea. Așadar, în aprilie 2017 am devenit membru USR S2.

Am întâlnit aici oameni buni, competenți și cu motivații similare, cu care am descoperit că pot face echipă, așa că, în septembrie 2019, atunci când s-au organizat alegeri interne în filială USR Sector 2 pentru lista de candidați la Consiliul Local, am candidat și am fost votată de 78 de colegi ajungând pe locul 5 pe lista de propuneri a USR.

Anul acesta, după ce mi-am cunoscut toți colegii candidați din USRPLUS, am convingerea că vom face împreună o echipă puternică și competentă, care alături de viitorul primar al sectorului 2, Radu Mihaiu, va reuși să redea încrederea cetățenilor că se poate și la noi.

#etimpulschimbării
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

06/08/20 09:57

USR Sector 2

Dacă dorința de relansare a economiei este cu adevărat o prioritate pentru România, atunci acțiunile noastre ar trebui să arate total opus. Aflăm că se pregătește un OUG pentru a crește salariile angajaților din DSP: șefii ar urma să primească măriri de 40%, iar ceilalți funcționari o mărire de 30%.

Cum este motivată această creștere? Cert este că nu în baza performanțelor. Nu trece ziua fără să mai aflăm de o calamitate pusă în seama DSP. De la telefoane la care nu răspunde nimeni cu orele, la ambulanțe care ar trebui trimise și se lasă așteptate cu zilele, probe fiziologice trimise prin curier fără a fi marcate ca atare, iar acestea sunt doar câteva exemple.

Practic, recunoaștem că suntem atât de disperați să scăpăm de aceste contraexemple, încât suntem gata să plătim sporuri unor instituții care nu funcționează, doar ca acestea să îndeplinească ce scrie în fișa postului.

Poate o soluție mai bună ar fi să punem niște profesioniști adevărați pe aceste poziții care zeci de ani de zile au fost ocupate doar de pile și activ de partid. Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba. Am ajuns să normalizăm că, pentru a avea o instituție de stat funcțională, trebuie să o umplem de privilegii. Nu că asta ar garanta ceva.

Este absolut contraintuitiv și contraproductiv să creștem cheltuielile statului când economia a fost puternic lovită, iar declarativ spunem că ne dorim să sprijinim mediul privat și să lăsăm mai mulți bani în buzunarele cetățenilor. Să nu uităm că aceste creșteri nu sunt gratis și nu vin de la stat, ci vin de la fiecare român care muncește și e forțat să își împartă salariul cu statul doar pentru a susține astfel de măsuri populiste.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

06/08/20 09:00

USR Sector 2

10 august 2018. Un protest pașnic a zeci de mii de oameni a fost înăbușit cu gaze și violență.

Au trecut 2 ani. Din prima zi vinovații au încercat să scape de răspundere și nici acum nu au plătit. Au crezut că au scăpat definitiv când dosarul a fost clasat dar presiunea noastră, a oamenilor din stradă, a dat roade. DIICOT a redeschis dosarul și suntem cu un pas mai aproape de adevăr.

10 august a fost pentru mulți români picătura care a umplut paharul și care i-a făcut să participe și mai activ la viața social-politică. Mulți fac acum parte din ONG-uri, alții au devenit membri de partid și aleg să lupte contra unui sistem corupt din interior, știind că doar prin implicare putem schimba ceva.

Pandemia ne oprește din a ieși în stradă la un nou protest ,însă mesajul nostru trebuie sa se facă auzit în continuare : 10 august nu a fost și nu va fi uitat și vom continua sa cerem dreptate pentru represiunea violentă a protestului pașnic. Nu vom permite ca 10 august să devină un dosar de sertar, asemănător celor ale Revoluției, Mineriadelor sau Colectiv. Luptăm în continuare și vom reacționa la fiecare încercare a instituțiilor statului de susținere a hoției și corupției.

Noi alegem să luptăm! Dacă vrei să susții judecarea corectă a dosarului 10 august nu-i lăsa să uite. Pune mesajul tău pe o pancartă și luni, 10 august, ora 19:00 postează-l online împreună cu trăirile tale din acel 10 august.
Om cu om susținem DREPTATEA!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

2% din impozitul tău pe venit către Uniunea Salvați România, filiala Sector 2

Anul acesta poți direcționa 2% din impozitul tău pe venit către Uniunea Salvați România, filiala Sector 2. În acest fel ne ajuți să realizăm cât mai multe acțiuni și proiecte în folosul sectorului nostru. Descarcă formularul, completează-l cu datele tale și trimite-l prin poștă la Administrația Financiară de domiciliu. Îți mulțumim că ești alături de noi!

Descarca formularul


De pe facebook

08/08/20 16:57

USR Sector 2

Este oficial: doamna Firea tocmai a anunțat garnitura PSD de candidați la primăriile de sector.

Peste tot primarii în funcție, cu excepția sectoarelor 2 și 3. La 2 candidează marele (fost?) om de dreapta De Ce Popescu, cunoscut și sub pseudonimul "profu' de mate" și un obișnuit al "Curții Miracolelor".

În sfârșit lupul își dă blana de oaie jos și se arată așa cum este el în realitate!

#etimpulschimbării
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

08/08/20 14:43

USR Sector 2

Andrei Panaitescu este unul dintre numeroșii arhitecți talentați din USR. Andrei preferă bicicleta mașinii personale atunci când se deplasează prin oraș (la fel, ca mulți alți usr-iști) dar știe că forma asta de transport nepoluantă nu poate fi îmbrățișată de și mai mulți bucureșteni cât timp transportul bicicletei este o corvoadă.

Ați încercat să mergeți zilnic cu bicicleta la birou de la etajul 10? Chiar și de mai jos? Când trebuie să mergi la costum la birou, perspectiva de a te lua la trântă cu bicicleta, la dus și la întors, într-un lift îngust, mai ales în cele din blocurile comuniste, nu e chiar o motivație să lași mașina acasă. Asta până să dai de lipsa pistelor de biciclete.

Andrei Panaitescu, candidat USR PLUS la Consiliul Local Sector 2, propune o soluție testată și folosită cu succes în țări civilizate: parcări rezidențiale securizate pentru biciclete. Pentru a fi cât mai la îndemână și cât mai ușor de instalat, el propune ca aceste parcări să fie cât mai dese și de dimensiuni mici (10m/2,5m), închise și securizate (cod acces, camere video etc). Cam cât un loc de parcare. Depozitarea bicicletelor se poate face și cu taxă, una rezonabilă, care să încurajeze bucureștenii să ia mai des bicicleta și să lase mașina acasă.

📣 La alegerile locale din septembrie este pentru prima oară când participă o forță politică nouă care s-a extins la nivel național. USR s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani, vorbim de mii de usr-iști care se pregătesc să intre în administrațiile locale și să schimbe România de jos în sus. Am colegi extraordinari și o să încerc să vă prezint poveștile a cât mai mulți dintre ei. Hai și tu în USR - www.usr.ro/inscriere/
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

07/08/20 15:23

USR Sector 2

Am fost întrebată astăzi pe un grup de cetățeni ai Sectorului 2 următoarele lucruri: "Cine esti dumneata si cum ai ajuns sa candidezi?"

Am descris în postarea de aici cine sunt: m.facebook.com/story.php?story_fbid=175248257335963&id=102041771323279

Vă răspund mai jos cum am ajuns să fac parte din USR și să candidez.

Până prin 2015 nu prea mă interesa politica. Nu consideram că îmi afectează viața în vreun fel, deși vedeam atunci când mergeam în delegații sau în vacanță în alte țări că există diferențe majore în ceea ce privește infrastructura, curățenia, standardul de viață al oamenilor în general. Nu făceam încă o conexiune între administrație și standardul de viață al oamenilor.

Am devenit mai interesată de politică după tragedia de la Colectiv, când am descoperit ce se poate întâmpla din cauza unei administrații corupte sau nepăsătoare.

Pe fondul acesta am simpatizat puternic în 2016 cu modul de guvernare al lui Dacian Cioloș și al echipei sale, și am susținut și votat USB la locale și USR la parlamentare.

Din ianuarie 2017, când PSD a încercat prima măcelărire a legilor justiției, și până prin martie, am fost în stradă aproape zi de zi până când am realizat că ieșitul în stradă nu este suficient, ci mai degrabă implicarea mea în politică ar putea ajuta mai mult comunitatea. Așadar, în aprilie 2017 am devenit membru USR S2.

Am întâlnit aici oameni buni, competenți și cu motivații similare, cu care am descoperit că pot face echipă, așa că, în septembrie 2019, atunci când s-au organizat alegeri interne în filială USR Sector 2 pentru lista de candidați la Consiliul Local, am candidat și am fost votată de 78 de colegi ajungând pe locul 5 pe lista de propuneri a USR.

Anul acesta, după ce mi-am cunoscut toți colegii candidați din USRPLUS, am convingerea că vom face împreună o echipă puternică și competentă, care alături de viitorul primar al sectorului 2, Radu Mihaiu, va reuși să redea încrederea cetățenilor că se poate și la noi.

#etimpulschimbării
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

06/08/20 09:57

USR Sector 2

Dacă dorința de relansare a economiei este cu adevărat o prioritate pentru România, atunci acțiunile noastre ar trebui să arate total opus. Aflăm că se pregătește un OUG pentru a crește salariile angajaților din DSP: șefii ar urma să primească măriri de 40%, iar ceilalți funcționari o mărire de 30%.

Cum este motivată această creștere? Cert este că nu în baza performanțelor. Nu trece ziua fără să mai aflăm de o calamitate pusă în seama DSP. De la telefoane la care nu răspunde nimeni cu orele, la ambulanțe care ar trebui trimise și se lasă așteptate cu zilele, probe fiziologice trimise prin curier fără a fi marcate ca atare, iar acestea sunt doar câteva exemple.

Practic, recunoaștem că suntem atât de disperați să scăpăm de aceste contraexemple, încât suntem gata să plătim sporuri unor instituții care nu funcționează, doar ca acestea să îndeplinească ce scrie în fișa postului.

Poate o soluție mai bună ar fi să punem niște profesioniști adevărați pe aceste poziții care zeci de ani de zile au fost ocupate doar de pile și activ de partid. Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba. Am ajuns să normalizăm că, pentru a avea o instituție de stat funcțională, trebuie să o umplem de privilegii. Nu că asta ar garanta ceva.

Este absolut contraintuitiv și contraproductiv să creștem cheltuielile statului când economia a fost puternic lovită, iar declarativ spunem că ne dorim să sprijinim mediul privat și să lăsăm mai mulți bani în buzunarele cetățenilor. Să nu uităm că aceste creșteri nu sunt gratis și nu vin de la stat, ci vin de la fiecare român care muncește și e forțat să își împartă salariul cu statul doar pentru a susține astfel de măsuri populiste.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

06/08/20 09:00

USR Sector 2

10 august 2018. Un protest pașnic a zeci de mii de oameni a fost înăbușit cu gaze și violență.

Au trecut 2 ani. Din prima zi vinovații au încercat să scape de răspundere și nici acum nu au plătit. Au crezut că au scăpat definitiv când dosarul a fost clasat dar presiunea noastră, a oamenilor din stradă, a dat roade. DIICOT a redeschis dosarul și suntem cu un pas mai aproape de adevăr.

10 august a fost pentru mulți români picătura care a umplut paharul și care i-a făcut să participe și mai activ la viața social-politică. Mulți fac acum parte din ONG-uri, alții au devenit membri de partid și aleg să lupte contra unui sistem corupt din interior, știind că doar prin implicare putem schimba ceva.

Pandemia ne oprește din a ieși în stradă la un nou protest ,însă mesajul nostru trebuie sa se facă auzit în continuare : 10 august nu a fost și nu va fi uitat și vom continua sa cerem dreptate pentru represiunea violentă a protestului pașnic. Nu vom permite ca 10 august să devină un dosar de sertar, asemănător celor ale Revoluției, Mineriadelor sau Colectiv. Luptăm în continuare și vom reacționa la fiecare încercare a instituțiilor statului de susținere a hoției și corupției.

Noi alegem să luptăm! Dacă vrei să susții judecarea corectă a dosarului 10 august nu-i lăsa să uite. Pune mesajul tău pe o pancartă și luni, 10 august, ora 19:00 postează-l online împreună cu trăirile tale din acel 10 august.
Om cu om susținem DREPTATEA!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

 

Acțiune de ecologizare – 25.03.2017

Acțiune de ecologizare – 25.03.2017

USR Sector 2 - actiune de ecologizare in Parcul National

USR Sector 2 – actiune de ecologizare in Parcul National

O nouă acțiune de ecologizare organizată de Filiala USR Sector 2, în 25.03.2017, în zona “Rondului Maior Coravu” (la intrarea în Stadionul National).

De pe facebook

08/08/20 16:57

USR Sector 2

Este oficial: doamna Firea tocmai a anunțat garnitura PSD de candidați la primăriile de sector.

Peste tot primarii în funcție, cu excepția sectoarelor 2 și 3. La 2 candidează marele (fost?) om de dreapta De Ce Popescu, cunoscut și sub pseudonimul "profu' de mate" și un obișnuit al "Curții Miracolelor".

În sfârșit lupul își dă blana de oaie jos și se arată așa cum este el în realitate!

#etimpulschimbării
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

08/08/20 14:43

USR Sector 2

Andrei Panaitescu este unul dintre numeroșii arhitecți talentați din USR. Andrei preferă bicicleta mașinii personale atunci când se deplasează prin oraș (la fel, ca mulți alți usr-iști) dar știe că forma asta de transport nepoluantă nu poate fi îmbrățișată de și mai mulți bucureșteni cât timp transportul bicicletei este o corvoadă.

Ați încercat să mergeți zilnic cu bicicleta la birou de la etajul 10? Chiar și de mai jos? Când trebuie să mergi la costum la birou, perspectiva de a te lua la trântă cu bicicleta, la dus și la întors, într-un lift îngust, mai ales în cele din blocurile comuniste, nu e chiar o motivație să lași mașina acasă. Asta până să dai de lipsa pistelor de biciclete.

Andrei Panaitescu, candidat USR PLUS la Consiliul Local Sector 2, propune o soluție testată și folosită cu succes în țări civilizate: parcări rezidențiale securizate pentru biciclete. Pentru a fi cât mai la îndemână și cât mai ușor de instalat, el propune ca aceste parcări să fie cât mai dese și de dimensiuni mici (10m/2,5m), închise și securizate (cod acces, camere video etc). Cam cât un loc de parcare. Depozitarea bicicletelor se poate face și cu taxă, una rezonabilă, care să încurajeze bucureștenii să ia mai des bicicleta și să lase mașina acasă.

📣 La alegerile locale din septembrie este pentru prima oară când participă o forță politică nouă care s-a extins la nivel național. USR s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani, vorbim de mii de usr-iști care se pregătesc să intre în administrațiile locale și să schimbe România de jos în sus. Am colegi extraordinari și o să încerc să vă prezint poveștile a cât mai mulți dintre ei. Hai și tu în USR - www.usr.ro/inscriere/
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

07/08/20 15:23

USR Sector 2

Am fost întrebată astăzi pe un grup de cetățeni ai Sectorului 2 următoarele lucruri: "Cine esti dumneata si cum ai ajuns sa candidezi?"

Am descris în postarea de aici cine sunt: m.facebook.com/story.php?story_fbid=175248257335963&id=102041771323279

Vă răspund mai jos cum am ajuns să fac parte din USR și să candidez.

Până prin 2015 nu prea mă interesa politica. Nu consideram că îmi afectează viața în vreun fel, deși vedeam atunci când mergeam în delegații sau în vacanță în alte țări că există diferențe majore în ceea ce privește infrastructura, curățenia, standardul de viață al oamenilor în general. Nu făceam încă o conexiune între administrație și standardul de viață al oamenilor.

Am devenit mai interesată de politică după tragedia de la Colectiv, când am descoperit ce se poate întâmpla din cauza unei administrații corupte sau nepăsătoare.

Pe fondul acesta am simpatizat puternic în 2016 cu modul de guvernare al lui Dacian Cioloș și al echipei sale, și am susținut și votat USB la locale și USR la parlamentare.

Din ianuarie 2017, când PSD a încercat prima măcelărire a legilor justiției, și până prin martie, am fost în stradă aproape zi de zi până când am realizat că ieșitul în stradă nu este suficient, ci mai degrabă implicarea mea în politică ar putea ajuta mai mult comunitatea. Așadar, în aprilie 2017 am devenit membru USR S2.

Am întâlnit aici oameni buni, competenți și cu motivații similare, cu care am descoperit că pot face echipă, așa că, în septembrie 2019, atunci când s-au organizat alegeri interne în filială USR Sector 2 pentru lista de candidați la Consiliul Local, am candidat și am fost votată de 78 de colegi ajungând pe locul 5 pe lista de propuneri a USR.

Anul acesta, după ce mi-am cunoscut toți colegii candidați din USRPLUS, am convingerea că vom face împreună o echipă puternică și competentă, care alături de viitorul primar al sectorului 2, Radu Mihaiu, va reuși să redea încrederea cetățenilor că se poate și la noi.

#etimpulschimbării
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

06/08/20 09:57

USR Sector 2

Dacă dorința de relansare a economiei este cu adevărat o prioritate pentru România, atunci acțiunile noastre ar trebui să arate total opus. Aflăm că se pregătește un OUG pentru a crește salariile angajaților din DSP: șefii ar urma să primească măriri de 40%, iar ceilalți funcționari o mărire de 30%.

Cum este motivată această creștere? Cert este că nu în baza performanțelor. Nu trece ziua fără să mai aflăm de o calamitate pusă în seama DSP. De la telefoane la care nu răspunde nimeni cu orele, la ambulanțe care ar trebui trimise și se lasă așteptate cu zilele, probe fiziologice trimise prin curier fără a fi marcate ca atare, iar acestea sunt doar câteva exemple.

Practic, recunoaștem că suntem atât de disperați să scăpăm de aceste contraexemple, încât suntem gata să plătim sporuri unor instituții care nu funcționează, doar ca acestea să îndeplinească ce scrie în fișa postului.

Poate o soluție mai bună ar fi să punem niște profesioniști adevărați pe aceste poziții care zeci de ani de zile au fost ocupate doar de pile și activ de partid. Angajații statului nu merită sporuri doar pentru că își fac treaba. Am ajuns să normalizăm că, pentru a avea o instituție de stat funcțională, trebuie să o umplem de privilegii. Nu că asta ar garanta ceva.

Este absolut contraintuitiv și contraproductiv să creștem cheltuielile statului când economia a fost puternic lovită, iar declarativ spunem că ne dorim să sprijinim mediul privat și să lăsăm mai mulți bani în buzunarele cetățenilor. Să nu uităm că aceste creșteri nu sunt gratis și nu vin de la stat, ci vin de la fiecare român care muncește și e forțat să își împartă salariul cu statul doar pentru a susține astfel de măsuri populiste.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

06/08/20 09:00

USR Sector 2

10 august 2018. Un protest pașnic a zeci de mii de oameni a fost înăbușit cu gaze și violență.

Au trecut 2 ani. Din prima zi vinovații au încercat să scape de răspundere și nici acum nu au plătit. Au crezut că au scăpat definitiv când dosarul a fost clasat dar presiunea noastră, a oamenilor din stradă, a dat roade. DIICOT a redeschis dosarul și suntem cu un pas mai aproape de adevăr.

10 august a fost pentru mulți români picătura care a umplut paharul și care i-a făcut să participe și mai activ la viața social-politică. Mulți fac acum parte din ONG-uri, alții au devenit membri de partid și aleg să lupte contra unui sistem corupt din interior, știind că doar prin implicare putem schimba ceva.

Pandemia ne oprește din a ieși în stradă la un nou protest ,însă mesajul nostru trebuie sa se facă auzit în continuare : 10 august nu a fost și nu va fi uitat și vom continua sa cerem dreptate pentru represiunea violentă a protestului pașnic. Nu vom permite ca 10 august să devină un dosar de sertar, asemănător celor ale Revoluției, Mineriadelor sau Colectiv. Luptăm în continuare și vom reacționa la fiecare încercare a instituțiilor statului de susținere a hoției și corupției.

Noi alegem să luptăm! Dacă vrei să susții judecarea corectă a dosarului 10 august nu-i lăsa să uite. Pune mesajul tău pe o pancartă și luni, 10 august, ora 19:00 postează-l online împreună cu trăirile tale din acel 10 august.
Om cu om susținem DREPTATEA!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook