fbpx

Filiala USR Sector 2

Echipa care lupta pentru sectorul 2

Echipa Uniunea Salvați Romania filiala Sector 2 este alcătuită din oameni tineri și nu numai. Oameni fără apartenență politică anterioară, fără implicații politice și financiare de care să se rușineze, oameni care împărtășesc valori morale și civice democratice, oameni determinați, cu o conduită europeană și care își doresc o schimbare pe harta mare a Bucureștiului. Sunt oameni de diferite profesii, cu pregătire la cel mai înalt nivel.

Sectorul 2 al Capitalei se întinde pe o suprafață de 32 Km2, un sector aglomerat, încărcat de construcții civile de mare calibru, un sector în care traficul civil sufocă, un sector cu responsabilități sociale, administrative și de urbanism și care, toate la un loc, duc la disconfortul traiului de zi cu zi pentru locuitorii lui.

Construcțiile haotice uneori și dezechilibrat amplasate fac din sectotul 2 la această oră un “oraș’ suburban, greu respirabil și greu circulabil. Zona de spații verzi a sectorului este redusă sub minimum european acceptabil.

Față de toate aceste neajunsuri, noi, Uniunea Salvați Romania avem un cuvânt de spus și îl vom spune!

Evenimente si comunicate USR Sector 2

[Comunicat de presă] La Sectorul 2, Dreapta unită – USRPLUS și PNL – au semnat un angajament față de cetățeni pentru primele 100 de zile de mandat

La Sectorul 2, Dreapta unită – USRPLUS și PNL – au semnat un angajament față de cetățeni pentru primele 100 de zile de mandat.

La Sectorul 2, candidații dreptei unite și-au dat mâna și au semnat un angajament față de cetățeni. Prin acest angajament, semnatarii USRPLUS și PNL, își asumă să ducă la îndeplinire, în primele 100 de zile de mandat, măsuri urgente pentru locuitorii Sectorului 2. În acest fel, semnatarii transmit un mesaj ferm: “Pe lângă faptul că Sectorul 2 este cel mai murdar din București, în urma unei guvernări locale PSD dezastruoase,  acesta mai traversează și o criză de sănătate, pe care politicienii demagogi și populiști nu sunt capabili să o rezolve. USRPLUS și PNL Sector 2 fac un pas în față și își asumă să ia măsuri prioritare pentru cetățenii Sectorului 2 pentru a rezolva rapid probleme urgente: serviciile de salubrizare, școli mai sigure pentru copiii noștri și un audit care să scoată toată corupția din primărie la suprafață și să o aducă în fața legii.

Primii 15 candidați la Consiliul Local din lista USRPLUS Sector 2, primii 15 candidați la Consiliul Local din lista PNL Sector 2, domnul Radu Mihaiu, candidatul Dreptei la Primăria Sectorului 2 și co-președinte USRPLUS Sector 2, doamna Monica Anisie, președinte PNL Sector 2 și domnul Silviu Șerban, co-președinte USRPLUS Sector 2, au semnat miercuri 23 septembrie un angajament pentru Sectorul 2 pentru primele 100 de zile de mandat. 

Redăm mai jos textul acordului în forma în care acesta a fost semnat:

“De 30 de ani, Sectorul 2 a fost administrat haotic, conducerile succesive ale Primăriei și Consiliului Local nu au fost capabile sau nu au dorit sa schimbe ceva.

Ca viitor Primar și viitoare majoritate în Consiliul Local ne angajăm să colaborăm la nivelul Sectorului 2, să promovăm și să susținem în primele 100 de zile de mandat următoarele obiective de interes general pentru cetățenii din sector. 

Împreună vom îmbunătăți serviciile de salubrizare

Vom actualiza caietul de sarcini al licitației aflate în desfășurare pentru selectarea operatorului de salubritate pentru Sectorul 2, în conformitate cu cerințele legale formulate de A.N.R.S.C. și Consiliul Concurenței. Vom susține și vom vota în Consiliul Local atât desființarea  Taxei de Habitat pentru persoane fizice și juridice începând cu anul 2021, cât și revenirea la mecanismul bazat pe tarif și contract corespunzător principiului european : “fiecare plătește atât cât gunoi aruncă”.

Împreună vom face școlile sigure pentru copiii noștri

Vom susține infrastructura educațională asigurând bugetul necesar pentru achiziția de materiale sanitare și măsti de protecție în fiecare unitate de învățământ și pentru asigurarea serviciilor zilnice de curățenie și dezinfecție. Vom asigura bugetul necesar în vederea contractării de personal medical calificat pentru permanentizarea serviciilor medicale din fiecare unitate de învățământ.

Împreună vom face o Primărie transparentă

Vom demara un audit extern la Primăria Sectorului 2 și la fiecare instituție din subordinea Consiliului Local. Vom transparentiza activitatea curentă a Consiliului Local prin transmiterea în direct a tuturor ședințelor și prin informarea proactivă a tuturor cetățenilor referitoare la activitățile curente ale Primăriei și Consiliului Local. La finalul celor 100 de zile, ne angajăm că vom prezenta public toate măsurile luate la nivelul administrației publice locale a Sectorului 2.”

Lista semnatarilor poate fi consultată mai jos:

  • Radu Mihaiu, Candidatul Dreptei la Primăria Sectorului 2 și Copreședinte USRPLUS Sector 2
  • Monica Anisie, Președinte PNL Sector 2
  • Silviu Șerban, Copreședinte USRPLUS Sector 2

Primii 15 candidații din lista USRPLUS la Consiliul Local Sector 2:

Primii 15 candidații din lista PNL la Consiliul Local Sector 2:

[Comunicat de presă] Radu Mihaiu și Monica Anisie au început demersurile de anulare a PUZ Sector 2

Radu Mihaiu, candidatul USR PLUS la Primăria Sectorului 2, și doamna Ministru Monica Anisie, președinte al Filialei PNL Sector 2, au înaintat o plângere prealabilă către Primăria și Consiliul General al Municipiului București, prin care solicită anularea hotărârii de Consiliu General ce a aprobat Planului Urbanistic Zonal Sector 2, București pe motive de nelegalitate.

Plângerea prealabilă este supusă și atenției Instituției Prefectului  Municipiului București, care poate suspenda hotărârea CGMB  nr. 339 din data de 13.08.2020 prin contestarea ei în instanță.

Plângerea a fost formulată de o echipă mixtă, formată din Andrei Panaitescu și Gabriel Waspusch (candidați USR PLUS la Consiliul Local Sector 2), Oana Secăreanu (juridic), precum și doamnele Oana Iordăchescu și Miruna Grigorescu (urbanism).  Principalele motive de nelegalitate detaliate în document sunt: procedura de dezbatere publică și transparența decizională cu privire la proiectul hotărârii de aprobare PUZ Coordonator Sector 2 au fost viciate, raportul de mediu nu a avut în vedere proiectul de PUZ supus aprobării, noul PUZ introduce schimbări de destinație pentru multe spații verzi din Sector, încalcă o serie de legi și regulamente, iar la la momentul adoptării Hotărârii CGMB  nr. 339 din data de 13.08.2020 privind aprobarea sa, acesta nu respecta sau avea expirate nu mai puțin de 12 avize.

Poate cea mai gravă dintre nereguli este că noul PUZ coordonat Sector 2 introduce schimbări de destinație pentru multe spații verzi încălcând art. 71 din OUG nr.  195/2005. Această OUG prevede sancțiunea nulității actului administrativ care transformă spațiile verzi în terenuri edificabile. Mai multe zone din sector se află în această situație, în care spațiile verzi ar urma să fie transformate în zone edificabile. De exemplu, în zonele din dreapta și stânga B-dului Barbu Văcărescu, la sud de Șoseaua Fabrică de Glucoză și nord-est de Str. Gheorghe Țițeica, porțiunea de sud a peninsulei Tei, o parcelă din Parcul Circului, malul lacului Tei dinspre strada Tuzla, spații vaste din zona Fabrică de Glucoză, Petricani, Insula Tibiscum, Zona Șoseaua Vergului șamd.

Nu în ultimul rând, PUZ coordonator Sector 2 încalcă atât prevederi ale unei documentații de urbanism de rang superior, cât și diverse alte prevederi legislative și avize, cum ar fi Legea apelor nr. 107/1996, avizul ALPAB referitor la obligația de expropriere a drumurilor de halaj care asigură accesul la malul apei Lacului Colentina și HCGMB nr. 269/2000 privind aprobarea PUG, cu privire la administrarea malurilor lacurilor.

Radu Mihaiu, președintele USR Sector 2, este propunerea USR pentru Primăria Sectorului 2

Uniunea Salvați România, Filiala Sector 2 și-a ales candidații pentru alegerile locale din 2020: Radu Mihaiu, președintele USR Sector 2 – propunerea USR pentru Primăria Sectorului 2

USR Sector 2 a ales vineri, 4 octombrie, propunerea de primar pentru Sectorul 2 și lista de candidați care vor reprezenta USR la alegerile locale de anul viitor. 

 Astfel, Radu Mihaiu, care este și președintele USR Sector 2, a fost ales de peste trei sferturi dintre membrii prezenți la Adunarea Generală pentru a candida din partea USR la Primărie. Mihaiu este antreprenor IT, un om implicat în proiecte sociale de peste 10 ani, fost secretar de stat în guvernul Cioloș și un foarte bun manager. 

 “Îmi propun să transformăm împreună sectorul 2 în “comunitatea noastră” – cea în care locuim, muncim, ieşim în parc sau la terasă, legăm prietenii, ne îndrăgostim şi ne trimitem copiii la şcoală.

Vreau ca în sectorul 2 să ne simţim acasă. Cetățenii acestui sector s-au obișnuit să-și limiteze confortul doar la proprietățile lor, însă contează și ce este în jurul casei, în parcuri sau în spatele blocurilor. Vreau să avem o curăţenie ca acasă, să ne simţim în siguranţă ca acasă – atât noi, cât şi copiii noştri. Vreau mai multă verdeaţă. Vreau să nu mai fim nevoiţi să mergem cu maşina la muncă sau la distracţie – pentru că ajungem acolo fie pe jos, fie cu transportul în comun, fie cu mijloace de transport alternative (biciclete, trotinete, ride sharing). Şi pentru ca toate acestea să se întâmple, vă propun 5 direcţii principale de care Sectorul 2 are atâta nevoie: curăţenie, infrastructură şcolară, trafic, timp personal şi încurajarea mediului de afaceri.”, a declarat președintele USR Sector 2 și propunerea USR pentru Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Lista propunerilor USR pentru Consiliul Local Sector 2 conține, alături de 2 dintre consilierii actuali, și alți colegi cu cariere solide în domenii diverse: arhitectură, IT, avocatură, antreprenoriat cultural, advertising, economie sau artă. De asemenea, lista se compune din oameni de toate vârstele, de la studenți până la pensionari, dar și un nevăzător specializat în problemele persoanelor cu dizabilități. 

În următoarele 8 luni, colegii noștri vor urma o serie de training-uri de profesionalizare pentru a deține toate instrumentele să ofere cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor din sector. Direcțiile principale pe care le vizăm sunt: curățenia, infrastructura școlară, amenajarea spațiului public, încurajarea mediului de afaceri și petrecerea timpului liber. 

Mai jos, lista propunerilor USR Sector 2 pentru Consiliul Local ordonată în funcție de numărul de voturi primite:

Gabriel Waspusch

Marius Pellegrini

Radu Nedelcuț

Andrei Panaitescu 

Anda Badea 

Angel Croitoru

George Vasiliu

Nelu Mocanu 

Dragoș Marinescu 

Florentina Popescu 

Valentin Teodor

Ion Chiricuţă

Gabriela Cristina Niţulescu

Adrian Niţă

Marian Şpan

Alexandru Bălan

Eduard Wagner-Voinescu

Vlad Sincă 

Alexandru Pleşa 

Radu Popescu

Dan Farcaş 

Silviu Cătălin Boroi

Antheia Aleksandra Riesch 

Doru Oprea 

Mihai Petre 

Mihai Apostol 

Alexandru Ancuţa 

Eduard Petre 

Sophie Flori Rădulescu 

Cristian Severin 

Daniel Dobrescu

Daniela Tudose

USR CERE ÎNFIINȚAREA UNEI COMISII DE ANALIZĂ ANGAJĂRI FICTIVE LA UNA DINTRE COMPANIILE MUNICPALE

Saga USR vs Companiile Municipale înființate de Gabriela Firea continuă.

USR face demersuri pentru demararea verificărilor privind angajările făcute la una dintre companiile municipale. Marian Bumbar, consilier municipal USR, a depus un Proiect de Hotărâre ce vizează înființarea unei comisii de Analiză și Verificare privind angajările efectuate la Compania Municipală Tehnologia Informației București S.A.

Inițiativa vine în urma unor semnale de presă potrivit cărora la Compania menționată au fost înregistrate ilegalități și nereguli majore privind încadrarea, pontarea și plata unora dintre angajați. Situația este cu atât mai gravă cu cât decizia Curții de Apel București privind companiile municipale nu este pusă în aplicare. Mai precis, deși judecătorii au stabilit că acestea au fost înființate cu încălcarea legii, ele continuă să funcționeze, sfidând verdictul instanței.

Proiectul depus pentru verificarea angajărilor la Compania Municipală Tehnologia Informației este rezultatul unei munci de echipă a membrilor USR Sector 2: Radu Mihaiu, Marian Bumbar și Gabriel Waspusch.

Președintele USR Sector 2, Radu Mihaiu, explică necesitatea acestui proiect: „ Am urmărit ancheta jurnalistică efectuată de Europa Liberă, o instituție media „simbol” al luptei României pentru democrație, căreia, personal, tind să îi confer credibilitate. O anchetă profesionistă, bazată pe documente oficiale întocmite de Corpul de Control al Primăriei Capitalei, ce sesizează existența unor nereguli: angajări fictive, salarii fabuloase fără fundament economic, încălcarea politicii de recrutare a angajaților, ore suplimentare plătite în condiții de nelegalitate, etc. Însă, nu am văzut nicio reacție promptă a vreunei instituții a acestui stat și nici vreo dorință de a demasca posibile fraude din banul public și angajări în funcție de „culoarea de partid”. Nu putem închide ochii, căci am fi complici la perpetuarea unui sistem corupt. Tocmai de aceea, am decis împreună cu colegii mei Gabriel Waspusch și Marian Bumbar să demarăm rapid acest proiect.”

Gabriel Waspusch, membru al Biroului Local si coordonator al Departamentul de Administrație Publică Locală al USR S2 declară: „ Deși doamna Firea s-a lăudat cu înființarea acestor 22 de companii după un model pur european, dând exemplu Berlin, Viena sau Stockholm, am descoperit cu toții că au fost înființate ilegal. Tot dna. Firea a militat pentru transparență și și-a asumat misiunea de a „decăpușa” Primăria de firmele abonate la aceasta de ani de zile. Conform anchetei jurnalistice, avem tot dreptul să ne întrebăm dacă nu cumva am înlocuit „firmele căpușă” cu membri de partid selectați în funcție de apartenența la grupuri de interes PSD. Proiectul nostru justifică foarte clar de ce este necesar să investigăm dacă nu cumva aceste 22 de firme nu sunt, în fapt, alte 22 de tel-drumuri. Proiectul nostru nu se rezumă doar la modelul angajărilor fictive patentat de PSD, ci urmărește să sape și mai adânc. Vrem ca adevărul să iasă la suprafață și să înțelegem cum e posibil ca cei 45 de angajați (din 198 de posturi prevăzute în organigramă) ai Companiei Municipale Tehnologia Informației să cheltuie 89% din bani numai pe salarii, compania având deja o pierdere de peste 350.000 de euro. Vorbim de sume fabuloase.”

Proiectul de Hotărâre a fost depus vineri, 22 februarie, de către Marian Bumbar, Consilier General USR și membru USR S2: „Ceea ce trebuie subliniat este că informațiile de la care am plecat sunt menționate într-un Raport al Corpului de Control al primarului Gabriela Firea. Însă acest raport nu a fost niciodată prezentat Consiliului General. A fost ținut la sertar și a ajuns pe surse în presă. Se pare că în acest document oficial se vorbește despre pierderi de sute de mii de euro și despre bani plătiți aproape exlusiv pe sinecuri. Angajările fictive, încadrarea pe funcții a unor oameni fără studii de specialitate, plata unor salarii consistente și bonusurile nejustificate sunt doar o parte a neregulilor. Sunt multe alte lucruri care trebuie să iasă la lumină și asta ne propunem să facem cu acest proiect. USR s-a opus, de la bun început, înființării companiilor municipale. Am atras atenția că nu există studii de oportunitate, analize de piață și de impact financiar și nici o strategie coerentă. Gabriela Firea a promis bucureștenilor servicii de calitate și o mai bună cheltuire a banului public. Însă a eșuat! Proiectul pe care l-am depus vine să facă lumină în aceste companii și să arate proporțiile eșecului. Oamenii trebuie să afle ce s-a întâmplat acolo și mai ales unde s-au dus banii publici.”

Comunicat de presă – USR Sector 2 contestă la tribunal, ANSPDCP și Consiliul Concurenței taxa de habitat impusă abuziv cetățenilor

Comunicat de presă – 8 ianuarie 2019

USR Sector 2 contestă taxa de habitat de 13,23 lei/persoana/lună, impusă abuziv cetățenilor. Primarul și majoritatea Consilierilor locali ai Sectorului 2, cu excepția celor de la USR, au adoptat la foc automat 4 Hotărâri de Consiliu Local în ședințele din 4 și 13 decembrie 2018.

Reamintim că anul trecut a mai existat o situație similară în Sectorul 4. Atunci, tot USR a contestat cu succes impunerea unei taxe pentru salubrizare în Sectorul 4. Natura „abuzivă” a acestei taxe a fost demonstrată de o hotărâre judecătorească.

Vă prezentăm mai jos o imagine de ansamblu a particularităților taxei de habitat din Sectorul 2:

  • Deși PSD și PNL au promis “taxa 0” în campanie, am ajuns în situația ca Sectorul 2 să aibă cea mai mare taxă din țară – taxă votată atât de consilierii PSD, cât și de cei ai PNL.
  • În plus, s-a votat chiar și o suprataxă ce poate ajunge până la 50% din valoarea taxei. Astfel, de exemplu, o familie cu 2 copii vor plăti aproape 1000 lei/ an pentru gunoi.
  • Cetățeanul nu este încurajat să colecteze selectiv, căci plata pentru gunoiul produs nu se face după principiul “pay as you throw”. Mai mult, operatorul de salubritate este bonificat pentru un grad scăzut de colectare.
  • Există o hotărâre a ÎCCJ ce obligă la organizarea unei licitații pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare. Cu toate acestea, este evident că se fac eforturi pentru blocarea organizării licitației. Astfel, se adoptă o serie de hotărâri  la foc automat și fără dezbatere publică, ce favorizează actualul operator de salubrizare și defavorizează cetățenii.
  • Prețul din 2018 pentru același serviciu a crescut în 2019 cu peste 50% – întreg cuantumul taxei fiind calculat după un algoritm arbitrar. În schimb, acum cetățeanul are și mai puțin control asupra rezultatelor operatorului de salubrizare, căci nu mai are contract direct cu operatorul.
  • În formularul declarației de impunere pentru stabilirea taxei de habitat, se cer atât numele și prenumele celor care locuiesc la unitatea locativă a contribuabilului, cât și CNP-ul și calitatea față de proprietar. Din punctul USR de vedere, astfel de informații sunt excesive. Până în prezent, atât la asociația de proprietari, cât și la încheierea contractelor individuale, salubrizarea a funcționat corect: se comunica doar numărul persoanelor, nu și datele lor cu caracter personal.

Primul pas pe care USR Sector 2 îl face este o plângere prealabilă adresată Primarului și Consiliului Local (depusă pe 8.01.2019), în care atragem atenția asupra ilegalităților din Hotărârile de Consiliu Local. Dacă aceasta nu va fi soldată cu succes, ne vedem nevoiți să acționăm în justiție Primăria și Consiliul Local.

Tot astăzi, 8.01.2019, am formulat o sesizare la ANSPDCP (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal), deoarece considerăm că informațiile cerute în formularul declarației de impunere sunt excesive și nu respectă Regulamenul General de Protecție a Datelor.

În zilele următoare, USR Sector 2 va sesiza și Consiliul Concurenței pentru a obține o opinie cu privire la starea condițiilor contractuale dintre Primăria Sectorului 2 și Supercom, fără organizarea unei licitații.

Noi, USR Sector 2,  vom lupta cu toate mijloacele pentru a ne urma principiile în care credem: transparență, un sector curat, cu o colectare selectivă făcuta corect și eficient. Susținem organizarea licitației pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare și organizarea salubrizării stradale, deszăpezirii și colectării deșeurilor în folosul oamenilor.

Alegeri pentru conducerea filialei USR Sector 2

USR filiala Sector 2 a organizat miercuri, în data de 19 septembrie 2018, alegeri pentru funcțiile de Președinte, Vicepreședinți și membri ai Biroului Local. Evenimentul a avut loc la hotel Europa Royale situat pe Strada Franceză, nr. 60.

În cadrul Uniunii Salvați România, credem în principii precum calitatea reprezentării politice, meritocrație și egalitate de șanse, pe care le promovam atât în societate, cât și în interiorul partidului. Așadar, în contextul creșterii spectaculoase a numărului membrilor filialei noastre, am dorit să oferim șansa noilor colegi să se implice activ în conducerea filialei și să contribuie la dezvoltarea ei.

Noul Președinte al filialei este domnul Radu Mihaiu, vicepreședinți sunt domnii Radu Nedelcuț, Ștefan Cioc și Ariel Chiș, iar cei 7 membri ai Biroului Local sunt: doamna Irina Cristina Bălăcescu și domnii Marius Pellegrini, Gabriel Waspusch, Mihai Cleja, Vlad Sincă, Cristian Severin și Valentin Teodor. Noua echipă a fost învestită cu un mandat de 2 ani și jumătate.

Obiectivele programului cu care a candidat Președintele nou ales țin de creșterea numărului de membri, implicarea mai mare a acestora în activitățile filialei, un program de training și profesionalizare politică pentru oferi cetățenilor candidați puternici și pregătiți la toate alegerile care urmează în următorii 2 ani, sporirea numărului de proiecte locale cu impact pentru cetățeni dar și creșterea impactului filialei Sector 2 în interiorul USR și exportul de bune practici din filiala noastră către alte filiale, și nu în ultimul rând, îmbunătățirea comunicării cu cetățenii.

Mulțumim echipei care a condus filiala în ultimele 10 luni pentru eforturile depuse și rezultatele obținute și uram succes și multă energie noii echipe de conducere!

Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactați-ne la adresa [email protected]

Echipa USR Sector 2

Dezbaterea publică intitulată ,,Copiii și violența în România anului 2018”.

spune nu violentei
Despre nevoia reducerii violenței în școli, Asociația ,,Societatea Leibniz din România”, sprijinită de USR Filiala Sector 2, a organizat pe 20 martie dezbaterea  publică  intitulată ,,Copiii și violența în România anului 2018”.
Evenimentul l-a avut ca principal invitat pe Cristi Danileț – judecător, fost membru al CSM, militant pentru educația juridică a tinerei generații, autor al lucrării Legea pe-nțelesul tinerilor, Humanitas, 2017.
Au participat reprezentanți ai partidelor politice, instituțiilor și organismelor cu sarcini în domeniu, organizații non-guvernamentale, precum și cetățeni sau părinți interesați de acest fenomen.
Printre concluziile întâlnirii, se pot aminti: nevoia de educație juridică a elevilor, profesorilor și părinților; nevoia de educație pentru viață a elevilor; pregătirea, prin cursuri de perfecționare, a cadrelor didactice în ce privește violența (prevenție, raportare, consiliere etc); nevoia unei mai mari implicări, a unei atitudini proactive a tuturor factorilor de decizie (Parlament, Guvern, ministere, primării, consilii locale).
Vă mulțumim tuturor că vă implicați alături de noi pentru reducerea fenomenului violenței!
Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactați-ne la adresa [email protected]
Echipa USR sector 2

Propuneri USR S2 asupra Proiectului de hotărâre privind Strategia de dezvoltare locală integrată și durabilă a Sectorului 2 pentru perioada 2016-2025 supus consultarii publice

Propuneri USR S2 asupra Proiectului de hotărâre privind Strategia de dezvoltare locală integrată și durabilă a Sectorului 2 pentru perioada 2016-2025 supus consultarii publice

Nr.înreg: 73566/25.08.2017

[pdf-embedder url=”https://sector2.usr.ro/wp-content/uploads/2017/08/Raspuns-strategie-2025-din-partea-filialei-USR-S2.pdf” title=”raspuns-strategie-2025-din-partea-filialei-usr-s2″]

Răspunsul primit din partea primăriei:

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag1

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag2

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag3

 

Colegii noștri consilieri locali au fost informați pe 21.08.2017:

img_4315-adresa-pentru-consilieri

 

harta_sector_2

Întâlnire cu aleșii tăi – 6.05.2017

Întâlnire cu aleșii tăi – 6.05.2017

USR Setor 2 - intalnire cu alesii tai

USR Setor 2 – intalnire cu alesii tai – Raluca Teodor, Vlad Alexandrescu, Silvia Dinică, Adrian Alexandru

Uniunea Salvaţi România Filiala Sector 2 i-a invitat, sâmbătă 6.05.2017, pe cetăţeni la o întâlnire cu parlamentari, consilieri generali şi consilieri locali ai USR, astfel încât oamenii să afle pe cine au votat, ce fac aleşii lor şi să poată discuta cu ei subiecte de maximă actualitate politică.

La întâlnire, organizată la clubul Green Hours din Bucureşti, au luat parte senatorul Vlad Alexandrescu, istoric, profesor şi politician român, fost ambasador al României în Luxemburg şi ministru al Culturii în perioada 2015-2016, senatoarea Silvia Dinică, membră a Comisiei economice, industrii şi servicii şi în Comisia pentru transporturi şi energie, consilierii generali Raluca Teodor, Octavian Berceanu şi Alin Arsu, consilierii locali Adrian Alexandru şi Cristina Neagu de la Consiliul Local Sector 2, Cristian Bulfon de la CL sector 1 etc.
Detalii aici.


De pe facebook

22/03/23 12:14

USR Sector 2

Ziua bună se cunoaște de dimineață, chiar dacă e înnorat.

Dimineață a avut loc şedința de Consiliu Local în care s-au votat proiecte legate de cultură, educație timpurie şi eficiență energetică. Detaliem mai jos 👇

✅ Programul şi ghidul de finanțare pentru proiecte culturale în baza OG51/1998

✅ Modificarea indicatorilor tehnico-economici în vederea includerea montării de panouri fotovoltaice pentru blocurile beneficiare de finanțare nerambursabilă prin PNRR. Mereu o veste bună să vedem că fondurile nerambursabile din PNRR sunt folosite cu cap și spre binele oamenilor.

✅ Un proiect prin care solicităm acordul Consiliului General al Mun. București (CGMB) pentru schimbarea destinației unui imobil situat în strada Ion Vlad în vederea construirii unei grădinițe.

✅ Două proiecte prin care solicităm acordul CGMB în vederea asocierii cu grădinițele Cartea cu Poveşti şi 137, pentru implementarea programului "Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare" finanțat tot prin PNRR.

Vă ținem la curent cu evoluția proiectelor.
Mulțumim colegei consilier Anda Badea pentru rezumatul la cald, de îndată ce ședința s-a încheiat.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

20/03/23 11:05

USR Sector 2

Radu Mihaiu a pus punctul pe i - nesimțirea unora trebuie taxată.

"Gunoiul care nu se vede e de multe ori mai problematic decât cel aflat la vedere. Aceste imagini nu sunt dintr-un cotlon uitat de lume, sunt din centrul Bucureștiului, mai exact de pe strada Salcâmilor. De la preluarea mandatului am cartografiat toate terenurile private neîngrijite corespunzător. Am pornit de la peste 500 de astfel de cazuri. Prin somații și amenzi, cu intervenția proprietarilor, am rezolvat mai bine de jumătate.

Am mers mai departe și în cazurile complicate până am obținut ordonanță președințială care să ne permită să intervenim pe teren privat. Iar costurile cu igienizarea vor fi imputate proprietarilor. Nu lăsăm nicio piatră neîntoarsă. Eradicăm toate focarele de infecție, oricât de complicată ar fi situația juridică."

#USRlaPrimarie
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

18/03/23 12:10

USR Sector 2

Liga Aleșilor Locali din USR. Cătălin Drulă, președintele USR, live de la Cluj. ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

17/03/23 19:08

USR Sector 2

Treaba cu amenda e fake news,,
ba chiar asociațiile de proprietari primesc plante gratuit pentru a le planta în curtea blocului.

A explicat Radu Mihaiu aici cu lux de amănunte.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

Acțiune de ecologizare – 8.04.2017

Acțiune de ecologizare – 8.04.2017

usr-secror-2-actiune-de-ecologizare-8-04-2017

Echipă mică dar hotărâtă în efortul de a avea un sector mai curat, USR Sector 2 a întreprins o nouă acțiune de ecologizare sâmbătă, 8.04.2017, în Parcul Național din Sectorul 2 (aleea Belvedere, lângă intrarea în Stadionul Național).

De pe facebook

22/03/23 12:14

USR Sector 2

Ziua bună se cunoaște de dimineață, chiar dacă e înnorat.

Dimineață a avut loc şedința de Consiliu Local în care s-au votat proiecte legate de cultură, educație timpurie şi eficiență energetică. Detaliem mai jos 👇

✅ Programul şi ghidul de finanțare pentru proiecte culturale în baza OG51/1998

✅ Modificarea indicatorilor tehnico-economici în vederea includerea montării de panouri fotovoltaice pentru blocurile beneficiare de finanțare nerambursabilă prin PNRR. Mereu o veste bună să vedem că fondurile nerambursabile din PNRR sunt folosite cu cap și spre binele oamenilor.

✅ Un proiect prin care solicităm acordul Consiliului General al Mun. București (CGMB) pentru schimbarea destinației unui imobil situat în strada Ion Vlad în vederea construirii unei grădinițe.

✅ Două proiecte prin care solicităm acordul CGMB în vederea asocierii cu grădinițele Cartea cu Poveşti şi 137, pentru implementarea programului "Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare" finanțat tot prin PNRR.

Vă ținem la curent cu evoluția proiectelor.
Mulțumim colegei consilier Anda Badea pentru rezumatul la cald, de îndată ce ședința s-a încheiat.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

20/03/23 11:05

USR Sector 2

Radu Mihaiu a pus punctul pe i - nesimțirea unora trebuie taxată.

"Gunoiul care nu se vede e de multe ori mai problematic decât cel aflat la vedere. Aceste imagini nu sunt dintr-un cotlon uitat de lume, sunt din centrul Bucureștiului, mai exact de pe strada Salcâmilor. De la preluarea mandatului am cartografiat toate terenurile private neîngrijite corespunzător. Am pornit de la peste 500 de astfel de cazuri. Prin somații și amenzi, cu intervenția proprietarilor, am rezolvat mai bine de jumătate.

Am mers mai departe și în cazurile complicate până am obținut ordonanță președințială care să ne permită să intervenim pe teren privat. Iar costurile cu igienizarea vor fi imputate proprietarilor. Nu lăsăm nicio piatră neîntoarsă. Eradicăm toate focarele de infecție, oricât de complicată ar fi situația juridică."

#USRlaPrimarie
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

18/03/23 12:10

USR Sector 2

Liga Aleșilor Locali din USR. Cătălin Drulă, președintele USR, live de la Cluj. ... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

17/03/23 19:08

USR Sector 2

Treaba cu amenda e fake news,,
ba chiar asociațiile de proprietari primesc plante gratuit pentru a le planta în curtea blocului.

A explicat Radu Mihaiu aici cu lux de amănunte.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook