fbpx

Filiala USR Sector 2

Echipa care lupta pentru sectorul 2

Echipa Uniunea Salvați Romania filiala Sector 2 este alcătuită din oameni tineri și nu numai. Oameni fără apartenență politică anterioară, fără implicații politice și financiare de care să se rușineze, oameni care împărtășesc valori morale și civice democratice, oameni determinați, cu o conduită europeană și care își doresc o schimbare pe harta mare a Bucureștiului. Sunt oameni de diferite profesii, cu pregătire la cel mai înalt nivel.

Sectorul 2 al Capitalei se întinde pe o suprafață de 32 Km2, un sector aglomerat, încărcat de construcții civile de mare calibru, un sector în care traficul civil sufocă, un sector cu responsabilități sociale, administrative și de urbanism și care, toate la un loc, duc la disconfortul traiului de zi cu zi pentru locuitorii lui.

Construcțiile haotice uneori și dezechilibrat amplasate fac din sectotul 2 la această oră un “oraș’ suburban, greu respirabil și greu circulabil. Zona de spații verzi a sectorului este redusă sub minimum european acceptabil.

Față de toate aceste neajunsuri, noi, Uniunea Salvați Romania avem un cuvânt de spus și îl vom spune!

Evenimente si comunicate USR Sector 2

USR CERE ÎNFIINȚAREA UNEI COMISII DE ANALIZĂ ANGAJĂRI FICTIVE LA UNA DINTRE COMPANIILE MUNICPALE

Saga USR vs Companiile Municipale înființate de Gabriela Firea continuă.

USR face demersuri pentru demararea verificărilor privind angajările făcute la una dintre companiile municipale. Marian Bumbar, consilier municipal USR, a depus un Proiect de Hotărâre ce vizează înființarea unei comisii de Analiză și Verificare privind angajările efectuate la Compania Municipală Tehnologia Informației București S.A.

Inițiativa vine în urma unor semnale de presă potrivit cărora la Compania menționată au fost înregistrate ilegalități și nereguli majore privind încadrarea, pontarea și plata unora dintre angajați. Situația este cu atât mai gravă cu cât decizia Curții de Apel București privind companiile municipale nu este pusă în aplicare. Mai precis, deși judecătorii au stabilit că acestea au fost înființate cu încălcarea legii, ele continuă să funcționeze, sfidând verdictul instanței.

Proiectul depus pentru verificarea angajărilor la Compania Municipală Tehnologia Informației este rezultatul unei munci de echipă a membrilor USR Sector 2: Radu Mihaiu, Marian Bumbar și Gabriel Waspusch.

Președintele USR Sector 2, Radu Mihaiu, explică necesitatea acestui proiect: „ Am urmărit ancheta jurnalistică efectuată de Europa Liberă, o instituție media „simbol” al luptei României pentru democrație, căreia, personal, tind să îi confer credibilitate. O anchetă profesionistă, bazată pe documente oficiale întocmite de Corpul de Control al Primăriei Capitalei, ce sesizează existența unor nereguli: angajări fictive, salarii fabuloase fără fundament economic, încălcarea politicii de recrutare a angajaților, ore suplimentare plătite în condiții de nelegalitate, etc. Însă, nu am văzut nicio reacție promptă a vreunei instituții a acestui stat și nici vreo dorință de a demasca posibile fraude din banul public și angajări în funcție de „culoarea de partid”. Nu putem închide ochii, căci am fi complici la perpetuarea unui sistem corupt. Tocmai de aceea, am decis împreună cu colegii mei Gabriel Waspusch și Marian Bumbar să demarăm rapid acest proiect.”

Gabriel Waspusch, membru al Biroului Local si coordonator al Departamentul de Administrație Publică Locală al USR S2 declară: „ Deși doamna Firea s-a lăudat cu înființarea acestor 22 de companii după un model pur european, dând exemplu Berlin, Viena sau Stockholm, am descoperit cu toții că au fost înființate ilegal. Tot dna. Firea a militat pentru transparență și și-a asumat misiunea de a „decăpușa” Primăria de firmele abonate la aceasta de ani de zile. Conform anchetei jurnalistice, avem tot dreptul să ne întrebăm dacă nu cumva am înlocuit „firmele căpușă” cu membri de partid selectați în funcție de apartenența la grupuri de interes PSD. Proiectul nostru justifică foarte clar de ce este necesar să investigăm dacă nu cumva aceste 22 de firme nu sunt, în fapt, alte 22 de tel-drumuri. Proiectul nostru nu se rezumă doar la modelul angajărilor fictive patentat de PSD, ci urmărește să sape și mai adânc. Vrem ca adevărul să iasă la suprafață și să înțelegem cum e posibil ca cei 45 de angajați (din 198 de posturi prevăzute în organigramă) ai Companiei Municipale Tehnologia Informației să cheltuie 89% din bani numai pe salarii, compania având deja o pierdere de peste 350.000 de euro. Vorbim de sume fabuloase.”

Proiectul de Hotărâre a fost depus vineri, 22 februarie, de către Marian Bumbar, Consilier General USR și membru USR S2: „Ceea ce trebuie subliniat este că informațiile de la care am plecat sunt menționate într-un Raport al Corpului de Control al primarului Gabriela Firea. Însă acest raport nu a fost niciodată prezentat Consiliului General. A fost ținut la sertar și a ajuns pe surse în presă. Se pare că în acest document oficial se vorbește despre pierderi de sute de mii de euro și despre bani plătiți aproape exlusiv pe sinecuri. Angajările fictive, încadrarea pe funcții a unor oameni fără studii de specialitate, plata unor salarii consistente și bonusurile nejustificate sunt doar o parte a neregulilor. Sunt multe alte lucruri care trebuie să iasă la lumină și asta ne propunem să facem cu acest proiect. USR s-a opus, de la bun început, înființării companiilor municipale. Am atras atenția că nu există studii de oportunitate, analize de piață și de impact financiar și nici o strategie coerentă. Gabriela Firea a promis bucureștenilor servicii de calitate și o mai bună cheltuire a banului public. Însă a eșuat! Proiectul pe care l-am depus vine să facă lumină în aceste companii și să arate proporțiile eșecului. Oamenii trebuie să afle ce s-a întâmplat acolo și mai ales unde s-au dus banii publici.”

Comunicat de presă – USR Sector 2 contestă la tribunal, ANSPDCP și Consiliul Concurenței taxa de habitat impusă abuziv cetățenilor

Comunicat de presă – 8 ianuarie 2019

USR Sector 2 contestă taxa de habitat de 13,23 lei/persoana/lună, impusă abuziv cetățenilor. Primarul și majoritatea Consilierilor locali ai Sectorului 2, cu excepția celor de la USR, au adoptat la foc automat 4 Hotărâri de Consiliu Local în ședințele din 4 și 13 decembrie 2018.

Reamintim că anul trecut a mai existat o situație similară în Sectorul 4. Atunci, tot USR a contestat cu succes impunerea unei taxe pentru salubrizare în Sectorul 4. Natura „abuzivă” a acestei taxe a fost demonstrată de o hotărâre judecătorească.

Vă prezentăm mai jos o imagine de ansamblu a particularităților taxei de habitat din Sectorul 2:

  • Deși PSD și PNL au promis “taxa 0” în campanie, am ajuns în situația ca Sectorul 2 să aibă cea mai mare taxă din țară – taxă votată atât de consilierii PSD, cât și de cei ai PNL.
  • În plus, s-a votat chiar și o suprataxă ce poate ajunge până la 50% din valoarea taxei. Astfel, de exemplu, o familie cu 2 copii vor plăti aproape 1000 lei/ an pentru gunoi.
  • Cetățeanul nu este încurajat să colecteze selectiv, căci plata pentru gunoiul produs nu se face după principiul “pay as you throw”. Mai mult, operatorul de salubritate este bonificat pentru un grad scăzut de colectare.
  • Există o hotărâre a ÎCCJ ce obligă la organizarea unei licitații pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare. Cu toate acestea, este evident că se fac eforturi pentru blocarea organizării licitației. Astfel, se adoptă o serie de hotărâri  la foc automat și fără dezbatere publică, ce favorizează actualul operator de salubrizare și defavorizează cetățenii.
  • Prețul din 2018 pentru același serviciu a crescut în 2019 cu peste 50% – întreg cuantumul taxei fiind calculat după un algoritm arbitrar. În schimb, acum cetățeanul are și mai puțin control asupra rezultatelor operatorului de salubrizare, căci nu mai are contract direct cu operatorul.
  • În formularul declarației de impunere pentru stabilirea taxei de habitat, se cer atât numele și prenumele celor care locuiesc la unitatea locativă a contribuabilului, cât și CNP-ul și calitatea față de proprietar. Din punctul USR de vedere, astfel de informații sunt excesive. Până în prezent, atât la asociația de proprietari, cât și la încheierea contractelor individuale, salubrizarea a funcționat corect: se comunica doar numărul persoanelor, nu și datele lor cu caracter personal.

Primul pas pe care USR Sector 2 îl face este o plângere prealabilă adresată Primarului și Consiliului Local (depusă pe 8.01.2019), în care atragem atenția asupra ilegalităților din Hotărârile de Consiliu Local. Dacă aceasta nu va fi soldată cu succes, ne vedem nevoiți să acționăm în justiție Primăria și Consiliul Local.

Tot astăzi, 8.01.2019, am formulat o sesizare la ANSPDCP (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal), deoarece considerăm că informațiile cerute în formularul declarației de impunere sunt excesive și nu respectă Regulamenul General de Protecție a Datelor.

În zilele următoare, USR Sector 2 va sesiza și Consiliul Concurenței pentru a obține o opinie cu privire la starea condițiilor contractuale dintre Primăria Sectorului 2 și Supercom, fără organizarea unei licitații.

Noi, USR Sector 2,  vom lupta cu toate mijloacele pentru a ne urma principiile în care credem: transparență, un sector curat, cu o colectare selectivă făcuta corect și eficient. Susținem organizarea licitației pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare și organizarea salubrizării stradale, deszăpezirii și colectării deșeurilor în folosul oamenilor.

Alegeri pentru conducerea filialei USR Sector 2

USR filiala Sector 2 a organizat miercuri, în data de 19 septembrie 2018, alegeri pentru funcțiile de Președinte, Vicepreședinți și membri ai Biroului Local. Evenimentul a avut loc la hotel Europa Royale situat pe Strada Franceză, nr. 60.

În cadrul Uniunii Salvați România, credem în principii precum calitatea reprezentării politice, meritocrație și egalitate de șanse, pe care le promovam atât în societate, cât și în interiorul partidului. Așadar, în contextul creșterii spectaculoase a numărului membrilor filialei noastre, am dorit să oferim șansa noilor colegi să se implice activ în conducerea filialei și să contribuie la dezvoltarea ei.

Noul Președinte al filialei este domnul Radu Mihaiu, vicepreședinți sunt domnii Radu Nedelcuț, Ștefan Cioc și Ariel Chiș, iar cei 7 membri ai Biroului Local sunt: doamna Irina Cristina Bălăcescu și domnii Marius Pellegrini, Gabriel Waspusch, Mihai Cleja, Vlad Sincă, Cristian Severin și Valentin Teodor. Noua echipă a fost învestită cu un mandat de 2 ani și jumătate.

Obiectivele programului cu care a candidat Președintele nou ales țin de creșterea numărului de membri, implicarea mai mare a acestora în activitățile filialei, un program de training și profesionalizare politică pentru oferi cetățenilor candidați puternici și pregătiți la toate alegerile care urmează în următorii 2 ani, sporirea numărului de proiecte locale cu impact pentru cetățeni dar și creșterea impactului filialei Sector 2 în interiorul USR și exportul de bune practici din filiala noastră către alte filiale, și nu în ultimul rând, îmbunătățirea comunicării cu cetățenii.

Mulțumim echipei care a condus filiala în ultimele 10 luni pentru eforturile depuse și rezultatele obținute și uram succes și multă energie noii echipe de conducere!

Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactați-ne la adresa s2@usr.ro

Echipa USR Sector 2

Dezbaterea publică intitulată ,,Copiii și violența în România anului 2018”.

spune nu violentei
Despre nevoia reducerii violenței în școli, Asociația ,,Societatea Leibniz din România”, sprijinită de USR Filiala Sector 2, a organizat pe 20 martie dezbaterea  publică  intitulată ,,Copiii și violența în România anului 2018”.
Evenimentul l-a avut ca principal invitat pe Cristi Danileț – judecător, fost membru al CSM, militant pentru educația juridică a tinerei generații, autor al lucrării Legea pe-nțelesul tinerilor, Humanitas, 2017.
Au participat reprezentanți ai partidelor politice, instituțiilor și organismelor cu sarcini în domeniu, organizații non-guvernamentale, precum și cetățeni sau părinți interesați de acest fenomen.
Printre concluziile întâlnirii, se pot aminti: nevoia de educație juridică a elevilor, profesorilor și părinților; nevoia de educație pentru viață a elevilor; pregătirea, prin cursuri de perfecționare, a cadrelor didactice în ce privește violența (prevenție, raportare, consiliere etc); nevoia unei mai mari implicări, a unei atitudini proactive a tuturor factorilor de decizie (Parlament, Guvern, ministere, primării, consilii locale).
Vă mulțumim tuturor că vă implicați alături de noi pentru reducerea fenomenului violenței!
Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactați-ne la adresa s2@usr.ro
Echipa USR sector 2

Propuneri USR S2 asupra Proiectului de hotărâre privind Strategia de dezvoltare locală integrată și durabilă a Sectorului 2 pentru perioada 2016-2025 supus consultarii publice

Propuneri USR S2 asupra Proiectului de hotărâre privind Strategia de dezvoltare locală integrată și durabilă a Sectorului 2 pentru perioada 2016-2025 supus consultarii publice

Nr.înreg: 73566/25.08.2017

[pdf-embedder url=”https://sector2.usr.ro/wp-content/uploads/2017/08/Raspuns-strategie-2025-din-partea-filialei-USR-S2.pdf” title=”raspuns-strategie-2025-din-partea-filialei-usr-s2″]

Răspunsul primit din partea primăriei:

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag1

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag2

raspuns-de-la-primarie-adresa-73566-25_08_2017-pag3

 

Colegii noștri consilieri locali au fost informați pe 21.08.2017:

img_4315-adresa-pentru-consilieri

 

harta_sector_2

Întâlnire cu aleșii tăi – 6.05.2017

Întâlnire cu aleșii tăi – 6.05.2017

USR Setor 2 - intalnire cu alesii tai

USR Setor 2 – intalnire cu alesii tai – Raluca Teodor, Vlad Alexandrescu, Silvia Dinică, Adrian Alexandru

Uniunea Salvaţi România Filiala Sector 2 i-a invitat, sâmbătă 6.05.2017, pe cetăţeni la o întâlnire cu parlamentari, consilieri generali şi consilieri locali ai USR, astfel încât oamenii să afle pe cine au votat, ce fac aleşii lor şi să poată discuta cu ei subiecte de maximă actualitate politică.

La întâlnire, organizată la clubul Green Hours din Bucureşti, au luat parte senatorul Vlad Alexandrescu, istoric, profesor şi politician român, fost ambasador al României în Luxemburg şi ministru al Culturii în perioada 2015-2016, senatoarea Silvia Dinică, membră a Comisiei economice, industrii şi servicii şi în Comisia pentru transporturi şi energie, consilierii generali Raluca Teodor, Octavian Berceanu şi Alin Arsu, consilierii locali Adrian Alexandru şi Cristina Neagu de la Consiliul Local Sector 2, Cristian Bulfon de la CL sector 1 etc.
Detalii aici.


De pe facebook

20/08/19 13:53

USR Sector 2

Degeaba încearcă liderii ALDE să pozeze acum în reformatorii instituțiilor statului, în politicienii care pledează pentru un program de guvernare realist și o echipă guvernamentală restructurată pe criterii de competență.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi sunt cei care au cauționat, de doi ani și jumătate, îngroparea economică a României prin implementarea unui program de guvernare populist și nefundamentat.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi au girat măsurile din OUG 114, ordonanță care i-a făcut pe administratorii de pensii Pilon II să se gândească la retragerea din România și a avut ca efect, până acum, creșterea de 353 de ori a importurilor de gaze.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi sunt cei care au susținut distrugerea sistemului de Justiție și albirea dosarelor corupților, prin OUG 13, prin masacrarea legilor Justiției și prin sute de modificări nocive la Codurile penale.

Călin Popescu Tăriceanu însuși a profitat din plin de pârghiile puterii, atât prin ocuparea celei de-a doua funcții în stat, cât și prin blocarea dosarului penal în care era acuzat că a primit, indirect, o mită de 800.000 de dolari.

ALDE este în egală măsură răspunzătoare pentru guvernarea incompetentă și coruptă din ultimii doi ani și jumătate, iar românii nu pot fi păcăliți cu scenete ieftine și ultimatumuri golite de sens!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

20/08/19 09:00

USR Sector 2

Noutăți din procesul TAXEI DE SALUBRIZARE. Știm că sunt ceva mai tehnice, dar ne dorim sa fiți informați corect și transparent.

Pe 14 august a avut loc prima înfățișare a procesului în care cerem suspendarea și anularea HCLS2 32/2019 - hotărârea taxei de salubrizare aflată în vigoare pentru anul 2019.

De la data depunerii documentelor la Tribunalul București și până la prima înfățișare s-au scurs 4 luni, timp în care am sesizat o noua nelegalitate. Întrucât data de 30 iunie 2019 prevăzută de legea 211 din 2011 a gestiunii deșeurilor ca termen limită pentru implementarea de către autorități a instrumentului "plătești cât arunci" a fost depășită, am formulat o cerere modificatoare și am adăugat și acest nou argument la lista de motive de nelegalitate reclamate față de hotărârea contestată.

Direcția de Venituri Buget Local Sector 2 (DVBL Sector 2) a formulat o cerere accesorie de intervenție în proces. Rămâne un mister pentru noi dacă domnul viceprimar PNL Dan Cristian Popescu - inițiatorul hotărârilor taxei și cel sub "coordonarea" căruia e plasată această instituție locală - a avut vreun rol în "mobilizarea" "încasatorilor" taxei.

Având în vedere cele 2 elemente noi apărute (cererea noastră de modificare a acțiunii și cererea de intervenție a DVBL), Instanța a stabilit următorul termen al procesului pentru 17 septembrie.

Vă vom ține la curent cu următoarele evoluții !
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/08/19 21:30

USR Sector 2

PSD trebuie să convoace sesiunea extraordinară! Social-democrații nu se mai pot ascunde în spatele declarațiilor, iar președintele Marcel Ciolacu trebuie să facă ce putea face încă de acum aproape o lună astfel încât să fie dezbătute și aprobate proiecte vitale pentru prevenirea unor viitoare cazuri „Caracal”.

USR a strâns semnături pentru convocarea sesiunii extraordinare alături de celelalte partide din Opoziție și consideră că abrogarea Legii recursului compensatoriu este una dintre priorități. De la intrarea ei în vigoare, aproape 19.000 de condamnați au fost eliberați înainte de termen, inclusiv 840 de criminali și 566 de violatori. Din cei eliberați, 1.300 s-au întors deja în penitenciare.

O altă prioritate o reprezintă respingerea proiectului de lege prin care Guvernul PSD-ALDE voia, încă din momentul OUG 13, să scape de închisoare pe cei cu pedepse de până la 5 ani inclusiv.

Nu în utimul rând, USR va lupta pentru abrogarea OUG 51/2019 astfel încât transportul județean să reintre în categoria transportului public, iar elevii să poată beneficia de transport decontat și pe perioada vacanțelor.

De asemenea, USR va depune toate eforturile să fie implementate și celelalte măsuri din pachetul de 12 pentru prevenirea cazurilor „Caracal” (bit.ly/2Mjm1d3).
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/08/19 15:09

USR Sector 2

Incidentul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se poate repeta oricând în lipsa unei strategii naționale ce vizează consumul abuziv și dependența de alcool.

Senatorul Adrian Wiener prezintă soluțiile USR, ceea ce ar trebui făcut și ceea ce propunem ca strategie națională de adresare a acestei probleme majore de sănătate publică:

• Înființarea unui Centru de Prevenție la nivelul fiecărui Spital Județean/Regional
• Aplicarea chestionarelor AUDIT (Alcohol Use Disorders Identification Test & Guidelines) în toate spitalele și cabinetele de medicină de familie din România, (chiar anexă la Foaia de Observație) – chestionare care identifică comportamentul de risc – consumul de risc și consumul abuziv, permițând intervenții de consiliere ‘scurte’ din partea medicului (succes 1 din 8 intervenții; 1 viață salvată la 60 de intervenții scurte)
• Adresarea dependenței în Compartimente de Specialitate, cu protocoale de supraveghere și tratament standardizate.
• Educație continuă a personalului pe zona adicției joacă un rol dovedit în prevenția alcoolismului.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

18/08/19 16:10

USR Sector 2

Deputatul Cătălin Drulă explică foarte clar de ce nu se fac autostrăzile cu PSD la guvernare. Nu e nevoie de CSAT și de legi noi, ci de oameni competenți și cinstiți, iar PSD nu are.

Din 2020, în locul lui Dăncilă și Cuc, trebuie să vină la guvernare profesioniști care să deblocheze dezvoltarea infrastructurii din România. Alianța USR PLUS are oamenii și cel mai bun plan.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

Acțiune de ecologizare – 8.04.2017

Acțiune de ecologizare – 8.04.2017

usr-secror-2-actiune-de-ecologizare-8-04-2017

Echipă mică dar hotărâtă în efortul de a avea un sector mai curat, USR Sector 2 a întreprins o nouă acțiune de ecologizare sâmbătă, 8.04.2017, în Parcul Național din Sectorul 2 (aleea Belvedere, lângă intrarea în Stadionul Național).

De pe facebook

20/08/19 13:53

USR Sector 2

Degeaba încearcă liderii ALDE să pozeze acum în reformatorii instituțiilor statului, în politicienii care pledează pentru un program de guvernare realist și o echipă guvernamentală restructurată pe criterii de competență.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi sunt cei care au cauționat, de doi ani și jumătate, îngroparea economică a României prin implementarea unui program de guvernare populist și nefundamentat.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi au girat măsurile din OUG 114, ordonanță care i-a făcut pe administratorii de pensii Pilon II să se gândească la retragerea din România și a avut ca efect, până acum, creșterea de 353 de ori a importurilor de gaze.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi sunt cei care au susținut distrugerea sistemului de Justiție și albirea dosarelor corupților, prin OUG 13, prin masacrarea legilor Justiției și prin sute de modificări nocive la Codurile penale.

Călin Popescu Tăriceanu însuși a profitat din plin de pârghiile puterii, atât prin ocuparea celei de-a doua funcții în stat, cât și prin blocarea dosarului penal în care era acuzat că a primit, indirect, o mită de 800.000 de dolari.

ALDE este în egală măsură răspunzătoare pentru guvernarea incompetentă și coruptă din ultimii doi ani și jumătate, iar românii nu pot fi păcăliți cu scenete ieftine și ultimatumuri golite de sens!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

20/08/19 09:00

USR Sector 2

Noutăți din procesul TAXEI DE SALUBRIZARE. Știm că sunt ceva mai tehnice, dar ne dorim sa fiți informați corect și transparent.

Pe 14 august a avut loc prima înfățișare a procesului în care cerem suspendarea și anularea HCLS2 32/2019 - hotărârea taxei de salubrizare aflată în vigoare pentru anul 2019.

De la data depunerii documentelor la Tribunalul București și până la prima înfățișare s-au scurs 4 luni, timp în care am sesizat o noua nelegalitate. Întrucât data de 30 iunie 2019 prevăzută de legea 211 din 2011 a gestiunii deșeurilor ca termen limită pentru implementarea de către autorități a instrumentului "plătești cât arunci" a fost depășită, am formulat o cerere modificatoare și am adăugat și acest nou argument la lista de motive de nelegalitate reclamate față de hotărârea contestată.

Direcția de Venituri Buget Local Sector 2 (DVBL Sector 2) a formulat o cerere accesorie de intervenție în proces. Rămâne un mister pentru noi dacă domnul viceprimar PNL Dan Cristian Popescu - inițiatorul hotărârilor taxei și cel sub "coordonarea" căruia e plasată această instituție locală - a avut vreun rol în "mobilizarea" "încasatorilor" taxei.

Având în vedere cele 2 elemente noi apărute (cererea noastră de modificare a acțiunii și cererea de intervenție a DVBL), Instanța a stabilit următorul termen al procesului pentru 17 septembrie.

Vă vom ține la curent cu următoarele evoluții !
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/08/19 21:30

USR Sector 2

PSD trebuie să convoace sesiunea extraordinară! Social-democrații nu se mai pot ascunde în spatele declarațiilor, iar președintele Marcel Ciolacu trebuie să facă ce putea face încă de acum aproape o lună astfel încât să fie dezbătute și aprobate proiecte vitale pentru prevenirea unor viitoare cazuri „Caracal”.

USR a strâns semnături pentru convocarea sesiunii extraordinare alături de celelalte partide din Opoziție și consideră că abrogarea Legii recursului compensatoriu este una dintre priorități. De la intrarea ei în vigoare, aproape 19.000 de condamnați au fost eliberați înainte de termen, inclusiv 840 de criminali și 566 de violatori. Din cei eliberați, 1.300 s-au întors deja în penitenciare.

O altă prioritate o reprezintă respingerea proiectului de lege prin care Guvernul PSD-ALDE voia, încă din momentul OUG 13, să scape de închisoare pe cei cu pedepse de până la 5 ani inclusiv.

Nu în utimul rând, USR va lupta pentru abrogarea OUG 51/2019 astfel încât transportul județean să reintre în categoria transportului public, iar elevii să poată beneficia de transport decontat și pe perioada vacanțelor.

De asemenea, USR va depune toate eforturile să fie implementate și celelalte măsuri din pachetul de 12 pentru prevenirea cazurilor „Caracal” (bit.ly/2Mjm1d3).
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/08/19 15:09

USR Sector 2

Incidentul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se poate repeta oricând în lipsa unei strategii naționale ce vizează consumul abuziv și dependența de alcool.

Senatorul Adrian Wiener prezintă soluțiile USR, ceea ce ar trebui făcut și ceea ce propunem ca strategie națională de adresare a acestei probleme majore de sănătate publică:

• Înființarea unui Centru de Prevenție la nivelul fiecărui Spital Județean/Regional
• Aplicarea chestionarelor AUDIT (Alcohol Use Disorders Identification Test & Guidelines) în toate spitalele și cabinetele de medicină de familie din România, (chiar anexă la Foaia de Observație) – chestionare care identifică comportamentul de risc – consumul de risc și consumul abuziv, permițând intervenții de consiliere ‘scurte’ din partea medicului (succes 1 din 8 intervenții; 1 viață salvată la 60 de intervenții scurte)
• Adresarea dependenței în Compartimente de Specialitate, cu protocoale de supraveghere și tratament standardizate.
• Educație continuă a personalului pe zona adicției joacă un rol dovedit în prevenția alcoolismului.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

18/08/19 16:10

USR Sector 2

Deputatul Cătălin Drulă explică foarte clar de ce nu se fac autostrăzile cu PSD la guvernare. Nu e nevoie de CSAT și de legi noi, ci de oameni competenți și cinstiți, iar PSD nu are.

Din 2020, în locul lui Dăncilă și Cuc, trebuie să vină la guvernare profesioniști care să deblocheze dezvoltarea infrastructurii din România. Alianța USR PLUS are oamenii și cel mai bun plan.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

2% din impozitul tău pe venit către Uniunea Salvați România, filiala Sector 2

Anul acesta poți direcționa 2% din impozitul tău pe venit către Uniunea Salvați România, filiala Sector 2. În acest fel ne ajuți să realizăm cât mai multe acțiuni și proiecte în folosul sectorului nostru. Descarcă formularul, completează-l cu datele tale și trimite-l prin poștă la Administrația Financiară de domiciliu. Îți mulțumim că ești alături de noi!

Descarca formularul


De pe facebook

20/08/19 13:53

USR Sector 2

Degeaba încearcă liderii ALDE să pozeze acum în reformatorii instituțiilor statului, în politicienii care pledează pentru un program de guvernare realist și o echipă guvernamentală restructurată pe criterii de competență.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi sunt cei care au cauționat, de doi ani și jumătate, îngroparea economică a României prin implementarea unui program de guvernare populist și nefundamentat.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi au girat măsurile din OUG 114, ordonanță care i-a făcut pe administratorii de pensii Pilon II să se gândească la retragerea din România și a avut ca efect, până acum, creșterea de 353 de ori a importurilor de gaze.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi sunt cei care au susținut distrugerea sistemului de Justiție și albirea dosarelor corupților, prin OUG 13, prin masacrarea legilor Justiției și prin sute de modificări nocive la Codurile penale.

Călin Popescu Tăriceanu însuși a profitat din plin de pârghiile puterii, atât prin ocuparea celei de-a doua funcții în stat, cât și prin blocarea dosarului penal în care era acuzat că a primit, indirect, o mită de 800.000 de dolari.

ALDE este în egală măsură răspunzătoare pentru guvernarea incompetentă și coruptă din ultimii doi ani și jumătate, iar românii nu pot fi păcăliți cu scenete ieftine și ultimatumuri golite de sens!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

20/08/19 09:00

USR Sector 2

Noutăți din procesul TAXEI DE SALUBRIZARE. Știm că sunt ceva mai tehnice, dar ne dorim sa fiți informați corect și transparent.

Pe 14 august a avut loc prima înfățișare a procesului în care cerem suspendarea și anularea HCLS2 32/2019 - hotărârea taxei de salubrizare aflată în vigoare pentru anul 2019.

De la data depunerii documentelor la Tribunalul București și până la prima înfățișare s-au scurs 4 luni, timp în care am sesizat o noua nelegalitate. Întrucât data de 30 iunie 2019 prevăzută de legea 211 din 2011 a gestiunii deșeurilor ca termen limită pentru implementarea de către autorități a instrumentului "plătești cât arunci" a fost depășită, am formulat o cerere modificatoare și am adăugat și acest nou argument la lista de motive de nelegalitate reclamate față de hotărârea contestată.

Direcția de Venituri Buget Local Sector 2 (DVBL Sector 2) a formulat o cerere accesorie de intervenție în proces. Rămâne un mister pentru noi dacă domnul viceprimar PNL Dan Cristian Popescu - inițiatorul hotărârilor taxei și cel sub "coordonarea" căruia e plasată această instituție locală - a avut vreun rol în "mobilizarea" "încasatorilor" taxei.

Având în vedere cele 2 elemente noi apărute (cererea noastră de modificare a acțiunii și cererea de intervenție a DVBL), Instanța a stabilit următorul termen al procesului pentru 17 septembrie.

Vă vom ține la curent cu următoarele evoluții !
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/08/19 21:30

USR Sector 2

PSD trebuie să convoace sesiunea extraordinară! Social-democrații nu se mai pot ascunde în spatele declarațiilor, iar președintele Marcel Ciolacu trebuie să facă ce putea face încă de acum aproape o lună astfel încât să fie dezbătute și aprobate proiecte vitale pentru prevenirea unor viitoare cazuri „Caracal”.

USR a strâns semnături pentru convocarea sesiunii extraordinare alături de celelalte partide din Opoziție și consideră că abrogarea Legii recursului compensatoriu este una dintre priorități. De la intrarea ei în vigoare, aproape 19.000 de condamnați au fost eliberați înainte de termen, inclusiv 840 de criminali și 566 de violatori. Din cei eliberați, 1.300 s-au întors deja în penitenciare.

O altă prioritate o reprezintă respingerea proiectului de lege prin care Guvernul PSD-ALDE voia, încă din momentul OUG 13, să scape de închisoare pe cei cu pedepse de până la 5 ani inclusiv.

Nu în utimul rând, USR va lupta pentru abrogarea OUG 51/2019 astfel încât transportul județean să reintre în categoria transportului public, iar elevii să poată beneficia de transport decontat și pe perioada vacanțelor.

De asemenea, USR va depune toate eforturile să fie implementate și celelalte măsuri din pachetul de 12 pentru prevenirea cazurilor „Caracal” (bit.ly/2Mjm1d3).
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/08/19 15:09

USR Sector 2

Incidentul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se poate repeta oricând în lipsa unei strategii naționale ce vizează consumul abuziv și dependența de alcool.

Senatorul Adrian Wiener prezintă soluțiile USR, ceea ce ar trebui făcut și ceea ce propunem ca strategie națională de adresare a acestei probleme majore de sănătate publică:

• Înființarea unui Centru de Prevenție la nivelul fiecărui Spital Județean/Regional
• Aplicarea chestionarelor AUDIT (Alcohol Use Disorders Identification Test & Guidelines) în toate spitalele și cabinetele de medicină de familie din România, (chiar anexă la Foaia de Observație) – chestionare care identifică comportamentul de risc – consumul de risc și consumul abuziv, permițând intervenții de consiliere ‘scurte’ din partea medicului (succes 1 din 8 intervenții; 1 viață salvată la 60 de intervenții scurte)
• Adresarea dependenței în Compartimente de Specialitate, cu protocoale de supraveghere și tratament standardizate.
• Educație continuă a personalului pe zona adicției joacă un rol dovedit în prevenția alcoolismului.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

18/08/19 16:10

USR Sector 2

Deputatul Cătălin Drulă explică foarte clar de ce nu se fac autostrăzile cu PSD la guvernare. Nu e nevoie de CSAT și de legi noi, ci de oameni competenți și cinstiți, iar PSD nu are.

Din 2020, în locul lui Dăncilă și Cuc, trebuie să vină la guvernare profesioniști care să deblocheze dezvoltarea infrastructurii din România. Alianța USR PLUS are oamenii și cel mai bun plan.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

 

Acțiune de ecologizare – 25.03.2017

Acțiune de ecologizare – 25.03.2017

USR Sector 2 - actiune de ecologizare in Parcul National

USR Sector 2 – actiune de ecologizare in Parcul National

O nouă acțiune de ecologizare organizată de Filiala USR Sector 2, în 25.03.2017, în zona “Rondului Maior Coravu” (la intrarea în Stadionul National).

De pe facebook

20/08/19 13:53

USR Sector 2

Degeaba încearcă liderii ALDE să pozeze acum în reformatorii instituțiilor statului, în politicienii care pledează pentru un program de guvernare realist și o echipă guvernamentală restructurată pe criterii de competență.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi sunt cei care au cauționat, de doi ani și jumătate, îngroparea economică a României prin implementarea unui program de guvernare populist și nefundamentat.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi au girat măsurile din OUG 114, ordonanță care i-a făcut pe administratorii de pensii Pilon II să se gândească la retragerea din România și a avut ca efect, până acum, creșterea de 353 de ori a importurilor de gaze.

Călin Popescu Tăriceanu și colegii săi sunt cei care au susținut distrugerea sistemului de Justiție și albirea dosarelor corupților, prin OUG 13, prin masacrarea legilor Justiției și prin sute de modificări nocive la Codurile penale.

Călin Popescu Tăriceanu însuși a profitat din plin de pârghiile puterii, atât prin ocuparea celei de-a doua funcții în stat, cât și prin blocarea dosarului penal în care era acuzat că a primit, indirect, o mită de 800.000 de dolari.

ALDE este în egală măsură răspunzătoare pentru guvernarea incompetentă și coruptă din ultimii doi ani și jumătate, iar românii nu pot fi păcăliți cu scenete ieftine și ultimatumuri golite de sens!
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

20/08/19 09:00

USR Sector 2

Noutăți din procesul TAXEI DE SALUBRIZARE. Știm că sunt ceva mai tehnice, dar ne dorim sa fiți informați corect și transparent.

Pe 14 august a avut loc prima înfățișare a procesului în care cerem suspendarea și anularea HCLS2 32/2019 - hotărârea taxei de salubrizare aflată în vigoare pentru anul 2019.

De la data depunerii documentelor la Tribunalul București și până la prima înfățișare s-au scurs 4 luni, timp în care am sesizat o noua nelegalitate. Întrucât data de 30 iunie 2019 prevăzută de legea 211 din 2011 a gestiunii deșeurilor ca termen limită pentru implementarea de către autorități a instrumentului "plătești cât arunci" a fost depășită, am formulat o cerere modificatoare și am adăugat și acest nou argument la lista de motive de nelegalitate reclamate față de hotărârea contestată.

Direcția de Venituri Buget Local Sector 2 (DVBL Sector 2) a formulat o cerere accesorie de intervenție în proces. Rămâne un mister pentru noi dacă domnul viceprimar PNL Dan Cristian Popescu - inițiatorul hotărârilor taxei și cel sub "coordonarea" căruia e plasată această instituție locală - a avut vreun rol în "mobilizarea" "încasatorilor" taxei.

Având în vedere cele 2 elemente noi apărute (cererea noastră de modificare a acțiunii și cererea de intervenție a DVBL), Instanța a stabilit următorul termen al procesului pentru 17 septembrie.

Vă vom ține la curent cu următoarele evoluții !
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/08/19 21:30

USR Sector 2

PSD trebuie să convoace sesiunea extraordinară! Social-democrații nu se mai pot ascunde în spatele declarațiilor, iar președintele Marcel Ciolacu trebuie să facă ce putea face încă de acum aproape o lună astfel încât să fie dezbătute și aprobate proiecte vitale pentru prevenirea unor viitoare cazuri „Caracal”.

USR a strâns semnături pentru convocarea sesiunii extraordinare alături de celelalte partide din Opoziție și consideră că abrogarea Legii recursului compensatoriu este una dintre priorități. De la intrarea ei în vigoare, aproape 19.000 de condamnați au fost eliberați înainte de termen, inclusiv 840 de criminali și 566 de violatori. Din cei eliberați, 1.300 s-au întors deja în penitenciare.

O altă prioritate o reprezintă respingerea proiectului de lege prin care Guvernul PSD-ALDE voia, încă din momentul OUG 13, să scape de închisoare pe cei cu pedepse de până la 5 ani inclusiv.

Nu în utimul rând, USR va lupta pentru abrogarea OUG 51/2019 astfel încât transportul județean să reintre în categoria transportului public, iar elevii să poată beneficia de transport decontat și pe perioada vacanțelor.

De asemenea, USR va depune toate eforturile să fie implementate și celelalte măsuri din pachetul de 12 pentru prevenirea cazurilor „Caracal” (bit.ly/2Mjm1d3).
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

19/08/19 15:09

USR Sector 2

Incidentul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se poate repeta oricând în lipsa unei strategii naționale ce vizează consumul abuziv și dependența de alcool.

Senatorul Adrian Wiener prezintă soluțiile USR, ceea ce ar trebui făcut și ceea ce propunem ca strategie națională de adresare a acestei probleme majore de sănătate publică:

• Înființarea unui Centru de Prevenție la nivelul fiecărui Spital Județean/Regional
• Aplicarea chestionarelor AUDIT (Alcohol Use Disorders Identification Test & Guidelines) în toate spitalele și cabinetele de medicină de familie din România, (chiar anexă la Foaia de Observație) – chestionare care identifică comportamentul de risc – consumul de risc și consumul abuziv, permițând intervenții de consiliere ‘scurte’ din partea medicului (succes 1 din 8 intervenții; 1 viață salvată la 60 de intervenții scurte)
• Adresarea dependenței în Compartimente de Specialitate, cu protocoale de supraveghere și tratament standardizate.
• Educație continuă a personalului pe zona adicției joacă un rol dovedit în prevenția alcoolismului.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

18/08/19 16:10

USR Sector 2

Deputatul Cătălin Drulă explică foarte clar de ce nu se fac autostrăzile cu PSD la guvernare. Nu e nevoie de CSAT și de legi noi, ci de oameni competenți și cinstiți, iar PSD nu are.

Din 2020, în locul lui Dăncilă și Cuc, trebuie să vină la guvernare profesioniști care să deblocheze dezvoltarea infrastructurii din România. Alianța USR PLUS are oamenii și cel mai bun plan.
... mai multmai putin

Vezi pe Facebook

Comunicat de presă USR Sect 2 – Referitor la incendiul din Clubul Bamboo

logo-usr16-flagComunicat de presă – 21 ianuarie 2017

Referitor la incendiul din Clubul Bamboo

Filiala USR Sector 2 își exprimă profunda îngrijorare față de evenimentele petrecute în dimineața zilei de 21 ianuarie 2017 in Clubul Bamboo, situat în Sectorul 2.

“Este evident că tragedia din Clubul Colectiv nu reprezintă o lecție din care autoritățile locale să fi învățat ceva. Constatăm cu surprindere că Primăria Sector 2 a tolerat și continuă să tolereze desfășurarea unor activități comerciale fără existenta tuturor autorizațiilor necesare prevăzute de lege, în condițiile în care este pusă în pericol viața bucureștenilor”, a declarat Marian Bumbar, președintele filialei USR Sector 2 și consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Este pentru a doua oară în decurs de 6 luni când se produce un incendiu la un club din Sectorul 2, după incidentul din august 2016, de la Clubul Chaboo, unde a ars cortul în care erau depozitate diferite materiale. În noiembrie 2016, Filiala USR Sector 2 a semnalat public prin consilierii locali USR Sector 2 neregulile de la Clubul Chaboo, care funcționează fără autorizație de construcție.

“Vom solicita Primăriei Sector 2 să pună la dispoziția publicului informații despre stadiul obținerii autorizației de funcționare a tuturor cluburilor care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 2 și să elaboreze un plan de măsuri care să asigure conformarea cu prevederile legii în cel mai scurt timp. Se dovedește astăzi că doar norocul a făcut să nu asistăm la o nouă tragedie”, a declarat Adrian Alexandru, liderul consilierilor locali USR Sector 2.

USR Sector 2 este alături de persoanele rănite în incendiul de la Club Bamboo și va folosi toate instrumentele juridice aflate la dispoziția sa pentru a preveni pe viitor astfel de incidente.

Contact:

Biroul de presă USR Sector 2
s2[at]usr.ro